13 Септември, 2019 09:03 10 709 34

Русия: Войната в Сирия приключи

  • русия-
  • сирия-
  • война-
  • приключи-
  • сергей лавров-
  • башар асад

Руският външен министър обяви края на войната

Русия: Войната в Сирия приключи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната в Сирия наистина приключи. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за руското издание Труд.ру.

По думите на руския дипломат страната, която от 2011 година е в гражданска война, постепенно се връща към нормалния си мирен живот. В Сирия има само отделни огнища, които не са под контрола на правителствените сили – в Идлиб и на източния бряг на река Ефрат.

Русия продължава да е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад. Сергей Лавров изрази надежда, че ще бъде сформиран комитет, предназначен за разработването на конституционна реформа. Според Москва това ще е важна стъпка за напредване на политическия процес.

Руската федерация придава голямо значение на редовните контакти и с Дамаск, и с опозицията, отправяйки призив да се гарантира максимално широко представителство на всички групи от сирийското общество в политическия процес. Лавров каза още, че Русия подкрепя възстановяването на суверенитета на Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 40 Отговор
    Най после,успокоих се!За кой ли път вече приключва тази война?

    Коментиран от #13

  • 2 Фридман

    74 12 Отговор
    Амерските танкери се прибраха сухи от Сирия хахахаха
  • 3 Дрон.

    65 3 Отговор
    Сега остава да се подготвят сирийските цигани дето мърсят Европа за завръщане обаче как ще стане това на тях им хареса в Европа да живеят без да работят и да ги хранят глупавите европейци сигурно ще искат от Европа да им построят първо жилища в Сирия и да им напълнят банковите сметки с пари че тогава да се върнат също като наште цигани.

    Коментиран от #10, #23

  • 4 Дообре

    57 1 Отговор
    Хайде сега всички тарамбуки от Европа обратно от където допълзяха . Шмеркел да си ги подкани сега да си се прибират защото война вече няма

    Коментиран от #33

  • 5 Анти милиционер

    19 44 Отговор
    Простият милиционер за кой пореден път обявява край на войната в Сирия? През 2017 г. даже си изтеглиха самолетите.... за да ги върнат 6 мес. по-късно. Добре, че се откачихме от тази ултра слабоумна милиционерска паплач.

    Коментиран от #14

  • 6 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    12 48 Отговор
    Хахахахахаха!!! Свършихте парите, нещастници. Асад и той не плаща и сега ко прайм? Прайм както винаги. Забравяме жертвите, вдигам си насраните гащи и викаме ура. И викаме Путин е лъжец.

    Коментиран от #11, #18

  • 7 Тупан

    17 37 Отговор
    Целият свят тръпне в очакване да види откъде Джудж ще извади пари за възстановяването на Сирия. Едва ли ще посегне на личните си (между) 180 - 230 милиарда $

    Коментиран от #9, #20, #22

  • 8 Наблюдател

    14 40 Отговор
    Джуджето на два пъти приключваше войната в Сирия , обявяваше победа и изтегляше войските оттам. Но резултатите бяха нови ГРУЗ 200 за матушката. Да не се случи същото след поредното "приключване" на войната?

    Коментиран от #16, #24

  • 9 Путин

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тупан":

    237 млрд. и четвърт цент, ако трябва да съм точен!
  • 10 Кожухаров

    49 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дрон.":

    Да ама тия тарамбуки и в Сирия не ги искат . България е била 500 години под турско - Сирия 400. С турците в България идват и циганите. В Сирия - също. При началото на войната в Сирия - циганите им избягаха в Европа вместо да се бият за държавата си. Така че ЕС се напълни със сирийски цигани които вече и в Сирия не ги искат обратно.

    Коментиран от #12

  • 11 що ревеш бе келеш

    38 9 Отговор

    До коментар #6 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Не бери грижа за Сирия! Русия и Китай ще я изградят на ново !Но факт е че сирийската армия стана най силната и обучена в региона. А като я въоръжат както трябва - Иран и Сирия че диктуват положението в региона.
  • 12 Госあ

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кожухаров":

    За съжаление си абсолютно прав....
  • 13 Ххх

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    В казармата казваха, че всяка заповед е предпоследна.
  • 14 Койчо

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Анти милиционер":

    По голяма милиционерщина от българската няма. Ти като си антимилицонер кво ся.
  • 15 Ханко брат

    29 5 Отговор
    краварчетата за пореден път бяха изритани и трябва да се прибират в банкрутиралата кочина Фащ
  • 16 Гошко

    25 3 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Ако америте се пробват пак тогава ще се върнат и руснаците.

    Коментиран от #19

  • 17 Питам

    6 13 Отговор
    " Глава ведомства отметил, что напряженность сохраняется в отдельных районах Сирии, неподконтрольных Дамаску: в Идлибе и на восточном берегу реки Евфрат."
    И как тогава е завършила войната?
  • 18 Ххх

    24 5 Отговор

    До коментар #6 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Лично твоите гащи предполагам че са достатъчно насрани. Какво ще викаш за Путин си е твой проблем, олигофрени дал господ. А да са свършили парите лично аз не съм чул, а на теб че ти се иска да е така, не се съмнявам. Само че аз не съм чувал руски държавни служби да спират работа поради липса на финансиране, както често се случва в Щатите, докато конгреса одобри поредното повишаване тавана на държавния дълг.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ххх

    10 8 Отговор

    До коментар #7 от "Тупан":

    А защо реши, че точно Джудж трябва да вади за възстановяването на Сирия ? Той това, което направи досега е достатъчно много. А относно милиардите му, не знам дали са толкова, но виждам, че проявяваш интерес към тематиката. Но не знам дали в същата степен те вълнуват милиардите на Тиквата, а ти как мислиш, той дали ще извади за нещо, щото и в България доста неща се нуждаят от възстановяване.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаджи хаджи Българин

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тупан":

    Ами елементарно Уотсън! От къде ли??? Парите от сирийският петрол, вместо да отиват при бунтовниците , разбирай и тези които ги подкрепят! Сега ще отиват в бюджета на Сирия! А колко много банки точат зъбки и вече раздават кредити за възстановяване!!!!! Ех Уотсън!!!!!
  • 23 Чопи

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Дрон.":

    Селски можеш ли да проумееш, че твойто съществуване е по жалко и от това на един негър от северна африка.
  • 24 Ххх

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Така ли ? Значи, руснаците пак се усраха според теб ? А с Щатите в Авганистан какво става ? Великата държава отиде, раздаде правосъдие, оправи нещата и може би победоносно се прибира. Откога Щатите приказват, че искат да се изтеглят от Афганистан. И защо не го правят, нали те все са победители, безусловно и категорично - според американските тролове, разбира се. Нали щяха да преговарят с талибаните за уреждане на конфликта, че да могат да се изтеглят. И какво стана - провал, за кой ли път. Само че "обективните" американофилски плювачи както винаги ще коментират само проблемите на руснаците, виж за Щатите, като за умрял - добро или нищо.

    Коментиран от #29

  • 25 Гошко

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    .....американска зона и все още с размирици.
  • 26 Хасан

    4 7 Отговор
    Русия и САЩ използваха Сирия като тепих за геостратегически боричкане като Грузия и Украйна ...изпробваха си новите оръжия ,разграбиха ресурси за сметка на бедния сирийски народ ...нищо ново под слънцето откак свят светува

    Коментиран от #28

  • 27 Кико

    1 4 Отговор
    Русия:елате да отгатнете, тука има, тука нема!
  • 28 Ххх

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    И какви точно ресурси са разграбили руснаците на бедния сирийски народ ? Много ти е лесно да дрънкаш общи приказки. Какво са взели ? И какво изобщо има за взимане в Сирия в момента ? Виж, да са дали, дали са, и то предполагам доста. И човешки жертви са дали, и една камара пари за финансиране на кампанията, и всичкото оръжие, което доставяха Сирия дали го плаща - много се съмнявам.
  • 29 Наблюдател

    3 10 Отговор

    До коментар #24 от "Ххх":

    Не знам кой се измъкна най-позорно от Афганистан, след като поддържаше над 150 000 модерно въоръжена войска, май не бяха американците а руснаците.

    Коментиран от #30

  • 30 Ххх

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Абе човече, чудя се действително, тъпи ли сте, прости ли сте, неуки ли сте ? А че сте много пристрастни и субективни, тотални коне с капаци, това мисля че не подлежи на коментар. Говоря за компанията американофили. И малко по съществото на въпроса. Няма да седна да ровя данни колко е бил съветския контингент в Афганистан, но мисля, че посочваш преувеличена цифра. В първоначалния етап на нахлуването съм чувал да са били към сто хиляди, в последствие са ги намалили. Говориш ми, че руснаците били модерно въоръжени. А срещу тях с прашки ли се биеха ? И като толкова си светнат по темата, задавам ти въпрос - в момента Щатите воюват основно с талибаните в Афганистан. Знаеш ли в момента някой подкрепя ли талибаните с пари, оръжие логистика и т.н. ? Ако знаеш, посочи го ! Защото аз се интересувам, но не знам, мога само да предполагам. А дали се досещаш какво ще те запитам ? По времето на съветското нахлуване някой подкрепяше ли басмачите ? Е тука аз обаче ще ти отговоря, защото знам. А знаеш ли защо знам - едно, защото се интересувам, и второ, защото помощта, която въоръжените групи получаваха, беше огромна, абсолютно несъизмерима с тази, която в момента може би получават от някъде талибаните. Помагали са САЩ, Саудитска Арабия, Пакистан и кой ли не още. И то с най - съвременно въоръжение, включително зенитните ракети Стингер, от които съветските ВВС в Авганистан понесоха значителни загуби. Преди два дена слушах професор Владимир Чуков по същата тема. И той твърдеше
  • 31 Ххх

    7 0 Отговор
    Продължение към 30. Професор Чуков твърдеше, че само помощта от Саудитска Арабия е била 500 милиарда долара - тогавашни, а това е доста повече от сегашни. И съвсем логичен е въпроса - ако сега Русия въоръжаваше талибаните с най - съвременно оръжие, ако някой в момента финансираше талибаните със стотици милиарди долари, като е правено тогава, какво щяха да представляват талибаните като военна сила ? И знаеш ли как щеше да подпари под краката на щатския контингент в Афганистан. И знаеш ли какво щяха да са американските загуби тогава ? А дали вече нямаше да са се изнесли, както се изнесоха от покрива на американското посолство в Сайгон ? А пък ти си живей с детския акъл и възторга по непобедимата американска армия. Но действителността е друга, човек е добре да е информиран, обективен и да ходи по земята.
  • 32 Божо

    3 0 Отговор
    Ще спре когато едва на вас,на американците и турците ви омръзне тоя район
  • 33 ГОШО

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дообре":

    Това за войната е според Путин а не според Меркел За запада войната продължава
  • 34 КУРнинов

    2 2 Отговор
    ДЖУДЕТО ПУТЮ ПАК ХАЛЮЦИНИРА!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания