Last news in Fakti

13 Септември, 2019 09:33 1 078 3

ООН остава в Либия още 12 месеца

  • либия-
  • война-
  • оон-
  • халифа хафтар

Съветът за сигурност единодушно прие резолюция за удължаване на мисията на Обединените нации

ООН остава в Либия още 12 месеца - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за удължаване с една година на мисията на Обединените нации в Либия, предаде Франс прес.

Очакванията са това да допринесе за спиране на огъня там. Подготвената от Великобритания резолюция съдържа призив към генералния секретар на ООН Антониу Гутериш да представи пред Съвета за сигурност мерки за постигането на трайно спиране на огъня в Либия.

Според дипломати, ако се стигне до спиране на огъня, бързо може да бъде приета и втора резолюция, с която да се създаде мисия за наблюдение на спазването му.

За либийския конфликт най-вероятното решение е военното, заяви в събота на пресконференция в Обединените арабски емирства говорителят на силите на маршал Халифа Хафтар генерал Ахмед ал Месмари. Според него сраженията в Либия са във финалната си фаза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фърфуй

    2 1 Отговор
    Пиратите бързат с проекторезолюция - защото те са едни от виновните за войната в Сирия и бързат да се скрият зад гърба на ООН.
  • 2 По план

    1 0 Отговор
    Разтуряш! Остаеаш. Колкото да ти интересите.
  • 3 Хасан

    1 2 Отговор
    Хаос ,война,насилие от което правиш милиарди .. един единствения изход на либийския народ е Турция ...нека да бъде гарант и модел за развитие на Либия