Last news in Fakti

13 Септември, 2019 10:39 1 109 1

Испания - правителството се отлага. Отново

  • испания-
  • правителство-
  • педро санчес-
  • подемос-
  • пабло иглесиас

Премиерът Санчес отхвърли предложение на "Подемос" за коалиционно управление

Испания - правителството се отлага. Отново - 1
Снинка: ЕРА/БГНЕС

И. д. испанският премиер социалист Педро Санчес отхвърли вчера най-новото предложение на крайнолявата партия "Подемос", този път за едногодишен пробен период на коалиционно управление. Премиерът обаче остава отворен за преговори, за да бъдат избегнати нови избори. Това заяви източник от Испанската социалистическа работническа партия, цитиран от Ройтерс.

Снощи Санчес и лидерът на "Подемос" Пабло Иглесиас са имали кратък телефонен разговор като усилие да бъдат възобновени блокиралите преговори. Това е бил и първият разговор между тях, откакто през юли преговорите им за подялба на властта се провалиха на фона на взаимни обвинения.

Испанската социалистическа работническа партия на Санчес се опитва да се споразумее с "Подемос", откакто спечели парламентарните избори през април без мнозинство в парламента.

Ако те не се споразумеят за правителство до 23 септември, на 10 ноември ще има нови избори, четвъртите в Испания за четири години.

По време на вчерашния им разговор Иглесиас предложил на Санчес коалиция, стъпваща върху финалното предложение на ИСРП към "Подемос" по време на юлските преговори, преди те да се разпаднат, каза източник от "Подемос". Ако, след като бъде приет бюджет, социалистите са недоволни от споразумението, то "Подемос" ще се оттегли и ще подкрепя правителство на малцинството на Санчес, добави източникът.

Като признак за продължаващата отдалеченост между двете политически сили Санчес според източника от социалистите отхвърлил предложението с думите, че липсата на взаимно доверие между двете партии изключва възможността за каквото и да било споразумение за поделяне на властта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 христо

    0 0 Отговор
    Маи цялата тая работа е за власт и пари .Подкокоросват хората .
Новини по държави: