13 Септември, 2019 14:59 1 573 1

Премиерът да спазва закона

  • великобритания-
  • джон бъркоу-
  • борис джонсън

Джон Бъркоу готов да се противопостави на нарушения на Борис Джонсън

Премиерът да спазва закона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на британския парламент предупреди премиера Борис Джонсън да спазва закона, съобщи The Telegraph.

Британският парламент прие закон, който отхвърля възможността за излизане Великобритания от ЕС без споразумение. Той ще влезе в сила през следващата седмица.

Все пак Борис Джонсън обяви, че е готов да го наруши, ако не постигне споразумение по време на преговорите с ЕС. Председателят на парламента Джон Бъркоу обяви, че парламентът е готов да предприеме нужните действия, за да спази законодателството.

Джонсън заяви, че няма намерение да търси удължаване на срока, договорен от ЕС, макар и това да е желанието на парламента. Бъркоу отговори, че той трябва да спазва закона.

Самият председател вече обяви, че смята да се оттегли от поста си до края на следващия месец. Той обаче е готов на процедурна креативност, ако се увери, че премиерът се готви да наруши закона.

Решението трябва да бъде взето след преговорите с ЕС през следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Trump

    3 1 Отговор
    тия КЕ се изборят накрая.... и пауда ще стане 2ст..!
Новини по държави: