15 Септември, 2019 15:45 2 298 2

Убиха 35 талибани

  • афганистан-
  • талибани-
  • убити-
  • акция

Въоръжените сили на Афганистан са ликвидирали и двама „губернатори в сянка”

Убиха 35 талибани - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Въоръжените сили на Афганистан са ликвидирали най-малко 35 бойци от радикалното движение „Талибан” и двама „губернатори в сянка”, съобщи Министерството на вътрешните работи на страната. Операцията е била в западната провинция Фарах, която беше под контрол на терористите близо 10 дни.

„В хода на съвместна операция на националните сили за отбрана и сигурност на Афганистан и с подкрепата на ВВС бяха убити 35 терористи” се казва в изявление на министерството. По време на операцията е убит и „губернатора в сянка” на окръг Анар-Дара Сайед Азим.

В социалната мрежа Twitter Министерството на отбраната на Афганистан уточнява, че в неделя в резултат на авиоудари в района на провинция Саманган е убит „губернатора в сянка” Мавлави Нуруддин и още четири терористи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    1 0 Отговор
    Малко са убили те са стотици хиляди.
  • 2 Бен Ху

    0 0 Отговор
    преди да минат българската граница и да бъдат настанени в Симеоновград.А на Доган да му е честит новият ПОДАРЪК.
Новини по държави: