Last news in Fakti

16 Септември, 2019 17:30 2 603 34

САЩ не искат петрола и газа на Близкия Изток

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • саудитска арабия

Доналд Тръмп заяви, че страната ще помогне на своите съюзници

САЩ не искат петрола и газа на Близкия Изток - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ ще помогнат на своите съюзници, въпреки, че са енергийно независими. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Fox News.

През миналата седмица беше атакувана петролна рафинерия в Саудитска Арабия, което се отрази на износа на петрол. Отговорност за атаката поеха йеменските бунтовници хуси, които имат иранска подкрепа.

„Ние не искаме петрола и газа на Близкия Изток. Всъщност нашата страна има много малко танкери там, но ние ще помогнем на нашите съюзници“, заяви Тръмп в социалните мрежи.

САЩ отправиха обвинения към Иран във връзка с атаките, като в същото време Тръмп се опитва да осигури среща с иранския президент Хасан Рохани.

Самият Рохани твърди, че такава среща ще има, ако паднат американските санкции срещу страната му.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    52 3 Отговор
    "САЩ не искат петрола и газа на Близкия Изток" Ооо-не!Въобще не сме си го и помисляли!

    Коментиран от #7

  • 2 Монгола

    41 3 Отговор
    Не го искат обаче ще пратят армия да го вземе!
  • 3 Кой68

    36 3 Отговор
    Те него искат за себе си,а само да го контролират като те да казват кое-кога-как и цената?Както винаги скромни и никому нищо.........
  • 4 ПЕНКО

    35 4 Отговор
    САЩ ИСКАТ /ЕДИНСТВЕННО / ПЕТРОЛЪТ ДА СЕ ПРОДАВА В ДОЛАРИ И НИКОГА ДА НЯМА ТАКИВА КАТО САДАМ- ПРОДАВАЩИ НА ФРАНЦИЯ ИЛИ ...В ЕВРО !!!!!!!!!!!
  • 5 Гост

    33 3 Отговор
    САЩ ще помогне на своите енергийно независими съюзници да станат зависими.
  • 6 ПЕНКО

    15 4 Отговор
    НЕКА ЗАБРАВИМ ТЪЖНАТА ИМ БИТКА ЗА РЕГИОНА НА ДЕИР АЗ ЗОР !!!
  • 7 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Ма вие си мислите , че може да мислите ?? Оо-неее !! ХАххахахах !!

    Коментиран от #8

  • 8 Смех

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Можем...Не всички сме като Вас!:)

    Коментиран от #11

  • 9 Цирк

    23 3 Отговор
    Днес се оказа че ПВО системата Patriot,която е пазила рафинерията изобщо не е прихванала ракетите и дроновете!
  • 10 Коментар

    18 1 Отговор
    Те не го искат, но като пратят освободителната армия ще им го дадът като благодарност
  • 11 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Смех":

    Можете дръжки !! И това е една от несъществуващите ви "мисли" !! Хахахах !!!

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Смех

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Добре...Капацитет!Благодаря че ни отваряш очите...:)

    Коментиран от #14, #15

  • 14 гост

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Смех":

    Ма никакви очи не искам да ви отварям !! Даже искам да ви затварят !! На топло !! И без това само си мечтаете за държавна издръжка , ама поне да спрете да ръсите "мисли" , хахах !!!
  • 15 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #13 от "Смех":

    Само едно въпросче , да можеш нощес да се упражняваш в "мислене" , хахах , не че ще стане !! САЩ вече трета година е най-големия производител и на газ и на петрол !! А покрай опитите на ОРЕК и Раша за ограничаване на предлагането , догодина вече ще е и най-големия износител !!! За какво му е друг петрол на пазара , за да прави конкуренция на неговия собствен , който иначе ще се продава като топъл хляб и то на по-висока цена ?? Хахаххахахах !!!

    Коментиран от #16

  • 16 Смех

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Те са и най-големия ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДЕМОКРАЦИЯ и НАЙ-ГОЛЕМИЯ МИРОТВОРЕЦ!Половината свят (включително и ние)цъфнахме и вързахме. .. Най-вече държавите от Африка и близкия изток.Та продължавай да вярваш на пропагандата...И ако ми отговаряш на коментара,не забравяй да напишеш "хахаха" в края.Наистина с това си много оригинален...Шаран...

    Коментиран от #17, #18

  • 17 гост

    3 13 Отговор

    До коментар #16 от "Смех":

    Ми не знам за какво "цъфване и връзване" си мечтаеш ти , ама според нормалните хора (без путиноиди) , това е точно така !!! 89 година България имаше БВП 20 милиардадолара , а миналата година 65 милиарда !!! В същия момент , когато любимата ти Раша от 2013 досега е спаднала от 2,3 трилиона на 1,6 !!! А лично мен ако питаш , комунистическата кочина от татово време е нещо , за което трябва да разстрелват такива като тебе , дето искат пак да го причинят на българите !!!
  • 18 гост

    0 10 Отговор

    До коментар #16 от "Смех":

    Ма как мога да съм по-оригинален от баш шарана , дето твърди , че ботоксовия гном и любимата му кочина са върха на сладоледа и трябва да се молим да сме като тях , хахаххахах !!!

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Пкни уе просто пкни

    4 2 Отговор
    САЩ гори. Не искам САЩ да бъде унищожен да бъде залят. Потънал. Нямам търпение да дойде деня който Манхатън да бъде залят. Атомна бомба в океана и готово. Саааащ много те мразя от все сърце. Искам да си наводнен. Искам най лошото за теб да се случи. Защото аз съм беден. А уж съм в Европа начело с тебе. А защо съм беден бе САЩ? Ти трябваше да ме направиш богат. Нямам търпение или Русия или Ким Чен Ун да ти залее градовете с атомни бомби в океана и цунамито да те залеее. Омразата ми е огромна защото аз съм беден.
  • 20 Смех

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Къде умнико прочете нещо в коментарите или в статията за комунизъм,Раша и т.н. ???Захапал си куката чак до въдицата...Но като ти гледам умствените способности...не се учудвам.Само се чудя как пазиш равновесие с липсата ти на мозък...

    Коментиран от #25

  • 21 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха хахаха егати вица....
  • 22 Смех

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    К'во става-шаран?Май се задави...:)
  • 23 Гост

    0 2 Отговор
    Хич......

    Коментиран от #24

  • 24 Смех

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Тук намерих една статия за гъбички по кожата.Там още никой не е споменал САЩ и Русия...Така че имаш поле за действие...Ти си!:)
  • 25 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Смех":

    Нещо май обърка събеседника ! Или реши да си го направиш сам , ама сбърка ника !! А кой се е задавил е много ясно !!! Не бил споменавал комунизъм и Раша , само бил споменавал , че заради САЩ сме били "цъфнали и вързали" !!! И му била виновна "демокрацията" !!! За кое ти е виновна демокрацията , бе "мислещия" ??? И какво и е по-лошото на България от преди ?? Че номенклатурата не може да си клати краката и да получава всичко наготово , докато обяснява на простия народ , че запада "загнива" , а тя и децата и ползваха благинките на същия загнил запад !!

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Смех":

    Явно много хапчета си пил , та само те са ти в главата , а ??? Хахахахахх !! Или ти ги даваха без да те питат , ахахахха !!!

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Смех

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Не се напъвай толкова...Ще се наакаш...:)

    Коментиран от #29

  • 29 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Смех":

    И това ще е от личен опит , какво друго !! Ама що си мислиш , че другите са кекави като тебе , хахахха !!!
  • 30 ПсихОлог

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Ти явно не си си пил твоите, а си ги заменил с индийски коноп.
  • 31 ккк

    4 1 Отговор
    до гост,добре мериш д0ходите ни през татово време и сега,но има едно друго богатство което е много по-важно,това са ДЕЦАТА!!!!Дворовете на училищата бяха пълни преди,а вчера минах край едно училище в Добрич,имаше една шепа деца!Плюя ти на доларите и демокрацията!

    Коментиран от #32

  • 32 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "ккк":

    Айде още един , дето демокрацията му виновна , че е некадърен и прост !!! Айде и за тебе едно въпросче , то вече трябва за уроци да ми плащате !! Ако при любимия ти тато "децата" можеха да заминават , колко от тях щеше да видиш в училището ????? НУЛА !!!!! ЗЕРО !!!! А децата на номенклатурата тогава заминаваха ли в същата тая "проклета демокрация" ???? ВСИЧКИТЕ !!!! А кои заминават сега ??? Точно тия , дето умните им бащи по цял ден реват за лошата демокрация , щото за нищо не стават , дори да осигурят на децата си да не се налага да заминават !!! А моите деца са си тук , между другото !! 44
  • 33 ккк

    3 0 Отговор
    до учителя:тогава който искаше пак намираше начин да замине,сега заминават всички защото народа обедня,твоите са тука защото явно си от старите комуняги дето се писаха демократи и си ползваш старите връзки фурнаджийска лопато а аз откакто съм завършил съм работник на 55 съм инямам здраво място по себе си така че си запази тъпоумието за себе си
  • 34 Митьо

    2 0 Отговор
    Като не искат петрол от БИ, защо крадат петрола на Сирия? Ежедневно изнасят стотици хиляди барела, без да го плащат. Това ли е демокрацията им и загрижеността за партньорите? Като сме им партньори защо ни дернаха кожите за осемте кошници? А защо не ни плащат за ползваните бази и полигони? Не стига, че не плащат, ами заради "умните" им съвети нямаме нови блокове, да не говорим за съсипаните четири, нямаме тръбопровод, няма ни златото, и т.н и т.н. Направо мечтая за мига, в който Йелоустоун ще си каже думата!