17 Септември, 2019 07:16 1 457 5

Разпуснаха специализираната прокуратура в Северна Македония

  • северна македония-
  • прокуратура-
  • правителство

Това стана след скандал с институцията

Разпуснаха специализираната прокуратура в Северна Македония - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на прокурорите на Република Северна Македония потвърди вчера разпускането на специализираната прокуратура и освобождаването на всички останали нейни представители от постовете им, съобщи БНТ.

До тук се стигна след като избухна корупционният скандал "Рекет", при който бяха замесени местни бизнесмени, както и бившата ръководителка на вече разпусната институция - Катица Янева.

Председателят на Съвета на прокурорите на Северна Македония Ацо Колевски обяви днес, че останалите спецпрокурори са освободени и ще бъдат върнати на предишните им постове. Делата на високите етажи на властта минават под юрисдикцията на гражданската прокуратура и главният прокурор на страната - Любомир Йовевски.

Спецпрокурорите, чиито функции бяха прекратени, са били избрани лично от самата Катица Янева през октомври 2015 година. Тя беше освободена в събота от поста спецпрокурор, след единодушен вот на народните представители на Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тад Груп

    8 0 Отговор
    Българите от Югозападна България ще излязат по-умни от нас
  • 2 И България

    6 0 Отговор
    чрез тъпите си политици беше замесена в този скандал, но за това няма нито ред. Защо?
  • 3 Тук

    8 0 Отговор
    не искат да се разпускат доброволно корумпирани те прокурори, та ще се наложи да играе кривака.
  • 4 alf

    3 0 Отговор
    Айде сега и тиквуна да вземе пример от македонците
  • 5 Име

    1 0 Отговор
    А у нас прокурора Иван Гушев си купуват с жена му апартаменти на цени, дори по ниски от данъчните оценки. И няма проблем да е шеф на спец.прокуратурата.
Новини по държави: