Last news in Fakti

17 Септември, 2019 18:15 1 432 10

Франция евакуира стотици мигранти от лагер

  • мигранти-
  • лагер-
  • франция-
  • евакуация-
  • ламанш

Много от евакуираните са кюрди

Франция евакуира стотици мигранти от лагер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френската полиция евакуира най-малко 900 мигранти от спортна зала и разположен наблизо палатков лагер, близо до Ламанша, като се позова на проблеми със сигурността и хигиената, предаде Нова телевизия.

Говорител на властите в департамент Нор заяви, че сред мигрантите, чиято евакуация от град Гранд Сент започна днес, има неуточнен брой деца и техните семейства. Според местни медии много от тези хора са иракски кюрди.

По-рано този месец френски съд издаде нареждане за евакуация на мигрантите, за да се предотврати насилието и трафикът на хора в района. Говорител на властите съобщи, че мигрантите се отвеждат във временни убежища и им се позволява да подадат молби за убежище.

Правозащитни групи предупредиха, че евакуациите не спират мигрантите да се върнат в района. Мигранти, бягащи от бедност и конфликти, се събират отдавна в градове по френското крайбрежие, надявайки се да прекосят Ламанша и да достигнат Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    17 3 Отговор
    Да ги напъхат в тунела под Ламанша и да пуснат влака - стрела.
  • 2 Amix

    14 1 Отговор
    Черната зган ще убие бялата европа...
    💩💩💩🧔🏿🧔🏿🧔🏿☢️☢️☢️☣️☣️☣️

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Професора

    15 0 Отговор
    Какъв е препечен този бъдещ германец или французин!
  • 4 Комуниста

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Amix":

    Белите задават много въпроси, докато тоя черния могат да го върнат обратно на клона ако решат!
  • 5 Рашка с чашка

    11 1 Отговор
    Чудят се как хем да се правят на хуманни, хем да се отърват от мигрантите. Развеждат през Франция като добитък, белким се откажат от френското гостоприемство и заминат другаде. А на мигрантите някой е пуснал мухата че в Англия ще ги приемат по-добре! Голяма заблуда, те направиха трагикомедията Брекзит точно за да се отърват от бежанците.

    Коментиран от #7

  • 6 Последен шанс.

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Amix":

    Шансът е само ако Алтернатива за Германия спечели следващите избори всичко тръгна от там и дано от там се оправи .
  • 7 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рашка с чашка":

    Както виждаш от палатки ги местят в жилища
  • 8 Ахмед Ал Гуджук

    1 0 Отговор
    Ако имаха малко повече ум в главите си, вместо да се опитват да прекосяват с лодки ламанша, можеха да се оженят за някоя тъпа българка(99% са такива) и да вземат български паспорт. Българките ги знаят с това, че като видят някоя миризлива чернилка, краката им от самосебе си, автоматично се качват на вратът им.
  • 9 звездна чекия

    1 0 Отговор
    Да ги изпратят обратно в Африка, отново да берат банани за по 5 евро на седмица.
  • 10 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Има ли поне една добра новина в този скапан свят, свързана с мюслимани. Само говорят за кланета,бомби,ракети, отрязани ръце,глави,и все такива весели случки. И тази талибанска сган хукнала в Европа,какво очаквате от тези пришелци-Мир..има да чакате.
Новини по държави: