Last news in Fakti

17 Септември, 2019 19:32 2 297 3

Саудитска Арабия мести консулството си заради убийството

  • джамал хашоги-
  • консулство-
  • убийство-
  • турция-
  • истанбул-
  • саудитска арабия

Журналистът беше убит в консулството

Саудитска Арабия мести консулството си заради убийството - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Саудитска Арабия е взела решение да премести генералното си консулство в Истанбул в друга сграда заради убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, предаде ТАСС, като се позовава на информация на телевизия Хабертюрк.

По данни на турската телевизия саудитските власти са взели решение да продадат старата сграда, в която се е намирало консулството. Очаква се дипломатическата мисия на Саудитска Арабия да бъде преместена в истанбулския квартал Саръйер близо до генералното консулство на САЩ.

Засега няма направен официален коментар от саудитските власти. Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властта в Рияд, беше убит по брутален начин от саудитски агенти при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври миналата година. Останките му все още не са намерени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дайте си парите

    11 1 Отговор
    Саудитска Арабия вие убихте Хашоги. Сега ще видите вие Инстамбул. Дано горите в пустинята. А парата ви да дойде при мене. Само мангизи. Заради това живея. Всичките пари трябва да са при мен. И така аз ще спра организирането на тероризъм. И ислямска държава ще бъде унищожена. Аз знам че исис и Саудитска Арабия са си партньори.
  • 2 Менгеле.

    10 0 Отговор
    Тия гадове от посолството са го изяли нали си имат закон който им позволява да ядът жените си нищо чудно и журналиста да е изяден нищо че е мъж не ми се вярва вкусът на месо от мъж да се различава от тоя на жена тия са големи животни.
  • 3 козяшка амеба

    0 0 Отговор
    Тази статия не ни е интересна!
Новини по държави: