Last news in Fakti

18 Септември, 2019 08:20 2 020 6

Саудитска Арабия възстановява добива на петрол

  • саудитска арабия-
  • добив-
  • петрол

Атакуваната рафинерия вече работи

Саудитска Арабия възстановява добива на петрол - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Саудитска Арабия вече е възстановила наполовина добива на петрол от атакуваната през миналата седмица рафинерия, съобщи ТАСС.

Рафинерията вече е започнала работа. Тя произвежда около 2 млн. барела на ден. Преди нападението добива беше 4.9 млн. барела.

Според директора на компанията Saudi Aramco Амин Насър, редовният добив може да бъде възстановен до края на месеца. Това обаче може да отнеме и повече време, като периодът ще е между септември и ноември.

Отговорност за нападението беше поета от йеменските бунтовници хуси. То доведе до рекордно повишение на цената на петрола.

През последния ден петролът вече отчете понижение на цените. Очаква се това да продължи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    6 7 Отговор
    Дано да го възстановят колкото си може по скоро докато не са качили много цените на горивата, руските чифути само това чакат, че да си развяват сетне байряка.
  • 2 Интересно

    2 2 Отговор
    Цената на петрола ще падне ли до предишните нива?

    Коментиран от #3

  • 3 инженер

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Интересно":

    Цената на петрола не е скочила благодарение на САЩ.Плана на колхозите не проработи.
  • 4 Хрониките на Евразия

    6 7 Отговор
    Българските фенове на Путин и ислямските терористи , тежко понасят новината , че Саудитска Арабия е възстановила добива на петрол .
    Не искат да повярват .
    Двама сутринта в кафето си сипваха валериан 😂
  • 5 Активист на БСП

    3 4 Отговор
    Отново диверсия на мръсният американски империализъм!
  • 6 Ахахх

    1 0 Отговор
    Продънихте ни ушите три дни как ще вдигнат цените на петрола, какво ли експерти не доведохте, сега нито дума! Подкупни медии! Платени! Зависими! 111 в сеета! За нищо не ставате! По-добре се самозакрийте! Вашите новини са тотални лъжи и манипулации! Нещастници!