Last news in Fakti

18 Септември, 2019 17:50 3 321 15

Тръмп готви нов удар по Иран

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • петрол-
  • санкции

САЩ обвиниха Иран, че стои зад последните въздушни атаки

Тръмп готви нов удар по Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че е наредил на министъра на финансите Стивън Мнучин да "увеличи значително санкциите" налагани спрямо Иран в отговор на предполагаемото участие на Техеран в атаките през уикенда срещу саудитски петролни съоръжения.

Той не предостави допълнителни подробности относно предстоящите новите санкции спрямо Техеран, като само написа в туитър: "Току-що възложих на министъра на финансите да увеличи значително санкциите за държавата Иран!".

Този негов ход идва, след като Вашингтон обвини Иран, че стои зад последните въздушни атаки срещу големи петролни съоръжения в Саудитска Арабия на компанията "Сауди Арамко", предаде БНР. Техеран отрече многократно тези твърдения, а иранският президент Рохани заяви, че атаките са извършени от йеменските бунтовници хуси като "предупреждение" към Рияд да спре войната в Йемен.

По-рано Доналд Тръмп обмисляше възможността за евентуална военна реакция, след като саудитското разследване определи кой е отговорен за атаките, но също така настоя, че ако е възможно, би искал да избегне война с Иран. Напрегнатите отношения между Иран и Съединените щати се влошиха допълнително през последната година, след като Тръмп оттегли САЩ от т.нар. иранско ядрено споразумение от 2015-а година и отново започна да налага санкции спрямо Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    12 10 Отговор
    Тоя Дони нещо много почна да се напълва обаче да не се...... на края в прашките!!
  • 2 мали мали

    3 3 Отговор
    Вижте снимката и ще разберете че произнася думата куку

    Коментиран от #8

  • 3 onq s konq

    6 17 Отговор
    В момента сме свидетели на Уникалния факт,че неумитите Хуси държат в ръцете си СЪДБАТА НА ИРАН.Защото А са гръмнали една ракета по СА,А Щатите са изтрили Иран от Картата!

    Коментиран от #4, #6, #7, #14

  • 4 ГрУЮ

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Иран не е Ирак или Сирия. Преди време САЩ са си чупили носа в Иран, сега пак ще е така
  • 5 Жалко

    7 0 Отговор
    Как па веднъж не заподозряха наш боко тиквуня че се бърка къде не трябва, че да го ритнат от поста губернатор на колонията.

    Коментиран от #12

  • 6 Айде бе

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    А може ли пак да свалят американски дронове?
  • 7 Излиза,

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    че Иран без проблем сваля високотехнологичните краварски дронове, докато саудитците и краварите са безпомощни пред дроновете на Иран. Самолетоносачите да бягат бързо.
  • 8 гостгост

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "мали мали":

    Първите две букви си ги познал !3 тата е Р за русофилията
  • 9 ****

    5 3 Отговор
    Иранците дрон им гръмнаха,акраварите само ръмжаха страхливо,и сипеха празни закани.Те са свикнали да водят война ако са голама коалиция,и превъзходство десетократно поне.
  • 10 СССРБарета

    3 0 Отговор
    ира ми свалиха дрон и в отговор краварника изсипа огън и жупел ама на думи! смеят ли да пипнат след като руската мечка стои отгоре и наблюдава хахаааааа! и тук ще бъде същото като в Сирия Венецуела Северна Корея и така нататък! забележете че след като ядосаха Русия краварника воюва ама само на думи! не смеят да пипнат никого хахааааа!
  • 11 Иван

    2 3 Отговор
    Маймуната Тръмп иска геноцида срещу Йемен да продължи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АНЕНЕРБЕ

    0 1 Отговор
    Едва сега ЧАРШАФОСАНИТЕ разбраха , че са платили едни 15 милиарда долара за американско ПВО, което не само не струва и пукната пара , ами на всичкото отгоре ги поставя в зависимост от някакви си хуси, които се гаврят с тях.

    ПО ДОБРЕ БЕШЕ ЯНКИТЕ ДА ПЛАТЯТ ЩЕТИТЕ НА ЧАРШАФОСАНИТЕ И ДА СИ ЗАТРАЯТ ОТКОЛКОТО ДА ПОКАЗВАТ НЯКАКВИ ПАРЧЕТА ЖЕЛЕЗА КОИТО НЕ Е ЯСНО ОТ КАКВО СА - от тяхното ПВО или пък от изгорелите рафинерии.

    КОЛКО СА ЖАЛКИ И НЕЩАСТНИ ПРЕД ИСТИНСКИЯТ ИМ ВРАГ - ПЕРСИТЕ, които им обясниха, че САЩ ще започнат войната но ТЕ ПЕРСИТЕ ЩЕ Я ЗАВЪРШАТ.

    КОЛКО ЖАЛКА И НИЩОЖНА Е АМЕРИКА ПРЕД ВЕЛИКАТА ПЕРСИЙСКА ИМПЕРИЯ, КОЯТО ПРОБИВА СТЪРЧАЩИТЕ БЕЗПОМОЩНО КАТО ФАЛУСИ РАКЕТИ , И СВАЛЯ С НЯКАКВИ МОНТИРАНИ НА ТРИКОЛКИ РАКЕТИ НЕВЕДИМИТЕ АМЕРИКАНСКИ БЕЗПИЛОТНИЦИ!!
  • 14 Коко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Само че малко ги естрах те ако бяха сигурни в победата досега да бяха нападнали Иран
  • 15 1122

    0 1 Отговор
    Тия американски хиени нямат спиране.В главите им има само провокации и войни.Проклети да са ,дето не оставят хората да си живеят спокойно живото.Ден не минава да не се заядат с някоя държава или да не направят някоя провокация и да окупират набелязана за ОГРАБВАНЕ държава!ПРОКЛЕТИ ДА СА!