Last news in Fakti

18 Септември, 2019 19:27 2 167 4

Ужас сред пътниците в парижкото метро

  • париж-
  • франция-
  • ужас-
  • паника-
  • влак-
  • метро-
  • робот

Влак е пропуснал три гари поради технически причини

Ужас сред пътниците в парижкото метро - 1
Снимка: Shutterstock

Влак-беглец без машинист, който е преминал през три станции, без да спира, предизвика страх сред пътуващите в подземната железница на Париж, съобщава AFP. Синдикатите заявиха, че това подчертава необходимостта от човешко присъствие при управлението на автоматизираните влакове.

Парижкият метро оператор потвърди, че влак по линия 1 - която е напълно автоматизирана - без машинисти – е прескочил три спирки във вторник вечерта. Инцидентът предизвика публикации от ужасени пътници в социалните медии, включително един, който написа в Туитър, че това е „най-голямата уплаха в живота му“ и че „влакът за малко не се е ударил“, предаде БНР.

Парижкият оператор RATP заяви в своя акаунт в Туитър, че влакът е пропуснал трите гари „поради технически инцидент“, но след това е спрян „в съответствие с процедурите за безопасност“. "Беше стресиращо, но ви уверяваме, че никой не е бил в опасност", добавя той. Градският транспортен съюз „Solidaires RATP“ заяви, че "влакът-беглец" е оставил пътниците напълно безпомощни, докато е прелитал покрай гарите „Конкорд“, „Шанз-Елизе“ и „Франклин Д. Рузвелт“ в центъра на френската столица.

Съюзът се противопоставя на политиката за автоматизиране на линиите на метрото, заявявайки, че "само служител на RATP на борда, който е в състояние да спре влака чрез ръчно управление, може да гарантира безопасността на пътниците". Само две парижки линии на метрото са автоматизирани - линии 1 и 14. По време на мащабната стачка на работниците от RATP през миналата седмица заради пенсионните реформи това бяха единствените линии, които продължиха да работят нормално. RATP счита, че двете линии са много успешни и се стреми да разшири автоматизираната технология в цялата мрежа - ход, който среща противопоставяне от синдикатите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    9 0 Отговор
    Като искат да махнат човешкият фактор. Една машина не може да мисли и чувства като човек.

    Коментиран от #4

  • 2 Краси Радков

    1 0 Отговор
    Било е истински екшън деам
  • 3 Ръчката баце, ръчката

    4 0 Отговор
    Има ръчка и чукче. Ръчката е за да се клати, чукчето е да се бият по кратуните. Така е, много са умнни новите франсета от ЮАР и др.
    черни държави.
  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    Лакомията брат лакомията ще погуби света
Новини по държави: