Last news in Fakti

19 Септември, 2019 11:29 1 751 18

ОАЕ влизат в коалицията на САЩ

  • оае-
  • персийския залив-
  • сащ

Страната ще участва в патрулите в Персийския залив

ОАЕ влизат в коалицията на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Обединените арабски емирства обявиха, че ще се присъединят към водената от САЩ коалиция, съобщи РИА Новости.

САЩ оглавяват коалиция за защита на морските пътища в Персийския залив. През вчерашния ден стана ясно, че Саудитска Арабия също е дала съгласие да бъде част от патрулите.

От ОАЕ обявиха, че основна тяхна цел е да се гарантира глобалната енергийна сигурност и енергийните доставки в световната икономика.

Други страни в коалицията са Великобритания, Бахрейн и Австралия.

Съюзът беше формиран след серия от задържане на кораби в региона. Първо британски представители задържаха ирански танкер край Гибралтар, след което Иран задържа британски кораб край Ормузкия проток.

Саудитска Арабия се включи след нападението срещу нейни обекти за добив на нефт. ЕС също планира свои патрули в региона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    25 4 Отговор
    Еврейските роби в общ хор

    Коментиран от #7

  • 2 TEXERAN

    9 5 Отговор
    Да седят по далече от търговските кораби на Иран за да не стават инфекции по - късно с ВМФ на Техеран!!!
  • 3 Кожухаров

    8 3 Отговор
    Защо никой не обясни как пейтриът и THAAD не само не отразиха атаката ,ами изобщо даже и не засякоха нападението ?!! За това сега вдигат пушилка за да отклонят вниманието от това че камиларите броиха два влака пари за едното няма нищо. Краля на СА пак ще ходи две седмици в Москва да иска С400 ама цената за тях ще е специална. милиарда на парче , не както на Турция 4броя за 2,5 милиарда !!!

    Коментиран от #14

  • 4 Батиста

    10 1 Отговор
    Турците тамън се наканиха да купят няколко пейтриъта и стана гафа. Сега не вярвам изобщо да се навият да дават пари за боклуци.
  • 5 Цанко

    14 2 Отговор
    Разликата между С400 и пейтриът е като между ф35 и Су35 ! Ф -ката е само за пари и камуфлаж - не върши работа !

    Коментиран от #8

  • 6 Знам знам🙄

    13 2 Отговор
    Напъват се. Събират ордата скакалци. Като съберат достатъчни пушечно месо скачат на бой. Само че дали осъзнават че ще скочат точно на руската хурка.
  • 7 Тотю

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Червен тъпанар, на диригент ли ми се правиш. Монго има още да учиш.
  • 8 Червената лисица

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Цанко":

    Пиши глупости , пиши. Що си мислиш , че някой вярва на вмирисан червен трол?

    Коментиран от #11

  • 9 Точи и Меси

    7 1 Отговор
    Германци и франсета взеха да се дърпат и не искат да влизат в тая коалиция ! Защо ли ?
  • 10 Borislav Popov

    5 0 Отговор
    Днес съм в цикъл - не ме закачайте.

    Коментиран от #12

  • 11 Бесен Язовец

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Червената лисица":

    Збигнев Бжежински беше казал че амерската армия е като коледна украса лъскава и крехка!
  • 12 Бесен Язовец

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Много често те лови, ходи на гениколог да ти прегледа яйчниците!
  • 13 Бай хой

    3 1 Отговор
    Мчи те вчера не влязоха ли ра? Или днес пак. Да видим утре дали СА няма да влезе в агресорската коалиция на сащ. Кой ли ще нападат пак?
  • 14 Раковски

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кожухаров":

    Учителят ти по съчинение по картинка, пардон, по заглавие е бил лош. Това, че се правиш на авторитет, не значи че ти вярваме. Когато споменаваш Patriot трябваше да споменеш коя модификация е и къде е дислоцирана на бойно дежурство за да разберат хората защо не е участвала в отразяване на атаката с дронове и ракети. Когато пишеш буквената комбинация THAAD, обясни какво означава /Terminal High Altitude Area Defense/. Напиши, че СА още не е финализирала преговорите за закупуване на системата от САЩ. Не го пишеш, защото ще излезе, че се опитваш да ни работиш в полза на вражеска държава произвеждаща С-400, защото нещо, което го няма, няма как да участва в отразяване на атака. Това, че русофилите сте национални предатели от Ленин на сам няма защо да обяснявам. Това, че сега участваш във формиране на общественото мнение с дребни вметки, в рамките на хибридна атака на червената кочина, не значи , че утре, пред лицето на врага, в една ситуация няма да предадеш собствените си другари, и да ги пратиш на сигурна смърт. Имаме много примери на подобни предателски червени подлоги като да речем ... Владимир Заимов на пример. Не пиша пред името званието генерал, което е имал в армията на Царство България, защото един обикновен предател-русофил не го заслужава.

    Коментиран от #15

  • 15 Кожухаров

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Раковски":

    Арабите имат и пейтриът и THAAD . Да не казвам колко ракети пропуснаха тия двете системи до сега . 07.10.2017 Държавният департамент на САЩ одобри официално сделката със Саудитска Арабия за продажба на мобилните противоракетни комплекси THAAD на стойност 15 млрд. долара.
    Американската THAAD - която вече е доставена и на саудитските съседки Катар и ОАЕ

    Коментиран от #18

  • 16 12345

    5 1 Отговор
    Ето Ви го резултата от нападението. САЩ, които останаха сам сами срещу персите, вече взеха да събират коалиционни партньори. Виждайки резултата от нападението над СА, може лесно да се предположи кой стои зад него.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кожухаров":

    Саудите са посерковци затова. Всяка година купуват оръжия за десетки милиарди от САЩ и пак нямат никаква армия. България с толкова оръжия щеше не да върне Западните покрайнини и Беломорието ами до Будапеща шяхме да сме стигнали като при Иван Асен 2 ... Доналд Тръмп пък е идиот ( стабилен гении ) освен че е бич на саудитите и евреите и това е първата истинска криза в управелнието му . Ха да го видим.