19 Септември, 2019 12:55 2 824 21

ЕП отхвърли изтеглянето на пакет "Мобилност"

  • ес-
  • превозвачи-
  • еп

Предложението беше направено от Андрей Новаков

ЕП отхвърли изтеглянето на пакет "Мобилност" - 1
Снимка: Shutterstock

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът „Мобилност“ да бъде изтеглен от Европейската комисия, съобщи БНР.

Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от десет минути. В началото председателката Карима Дели обяви, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предложението камионите да се връщат в страната - отправна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и вече няма да е докладчик по пакета. Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

Пред „Хоризонт“ вносителят на искането за изтеглянето на пакета - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, коментира резултата така:

„Със сигурност не е положителен, малко разочароващ, идва следващата седмица, така че готвим се за него тогава, когато гласуваме дали да се даде мандат, но не очаквам да има по-добро представяне от това. Ясно е, че мнозинството е категорично срещу нашата позиция“.

Новаков уточни, че на 24 септември предстои гласуване в комисията по транспорт дали да започнат преговорите по пакета и ако вотът бъде положителен, започват преговори със Съвета и Комисията, когато встъпи в длъжност новият комисар по транспорта Рована Пун.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕ ПРЕДАДОХА ДЪРЖАВАТА

    32 5 Отговор
    Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР). :(
  • 2 блазка

    22 1 Отговор
    Ура, мажо ми ке си спиа дома...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Шопо

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "блазка":

    Или па че му изгори работата, та че требе да оди по Германия да се цани. Тогаш па ептен нема да го видиш по пол'вин година.

    Коментиран от #10

  • 4 kov4ega

    4 1 Отговор
    kolko ischadiq na edno mesto nai golqmiq otpadak sabran v taka narechenata evropa ili tochno kazano PEDERASKA EVROPA
  • 5 Македонско девойче

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "блазка":

    Па шо като не си спие дома? Си купи вибратор, он ке ти я връши истата работа и вибраторот нема да те тера да го переш, па да му готвиш, па салатки, па ладни ракийки, па салтанати, па глезотии..
  • 6 Последния софиянец

    16 0 Отговор
    За пореден път се вижда че никой не ни пита за нищо. Трябва само да слушаме и изпълняваме. Щом заседанието е продължило само 5 минути даже и не са ни изслушали.
  • 7 новинарче

    11 0 Отговор
    И ТЕ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ КАКТО МНОГО ДРУГИ ПРЕДИ ТЯХ!
  • 8 Дъ Рамоунс

    15 2 Отговор
    Е за кво да слушат българите.Те знаят че когато говорят българите все едно говори мафията.
  • 9 антрашпиц

    13 0 Отговор
    Аз да питам Новаков:Тогаз защо лъгахте народа,че сте извоювали нещо като стана окончателно ясно,че битката е загубена още преди да започне.Но кво да се прави ; тъпаци в тая държава колкото щеш.Вярват,вярват.....
  • 10 по точно

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    2месеца-15дена почивка
  • 11 лизачи бокови

    12 1 Отговор
    забравихте ли как боко лиза на макрон задника и то в България ,точно когато се решаваше този проблем,голямо лизане и сега се чуди тоя нещастник
  • 12 Това

    11 0 Отговор
    Трябваше да го договори Тиквата още при определянето на ръководните постове и да търси подкрепа от другите засегнати страни, а не да дрънка за западни Балкани и да се конфронтира с Русия заради "Козяк".
  • 13 Госあ

    8 4 Отговор
    Хехе а са като вкарат и мин. раб заплата за съюза си представям какво квичане ще е от кочината. И ставки за всеки труд трябва да има.

    Коментиран от #15

  • 14 Шабиха

    13 1 Отговор
    Браво, това е победа за работниците ! Ся гнусните свини-собственици няма да могат да си сменят всяка година Бугатитата с нови и държанките им ще одат по-рядко на Малдивите. Мъка, мъка...
  • 15 забележка

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    А па да има как да приемат, че и без да бачкаш да взимаш повече от шефа... най- най- ще ти се иска, нали?

    Коментиран от #17

  • 16 Бамби

    2 0 Отговор
    А защо тези тримата : Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР). НЕ СЕ ЯВИХА НА ЗАСЕДАНИЕТО, ОТ КОЕТО ЗАВИСЕШЕ ИЗОБЩО ТОЗИ ПАКЕТ ДАЛИ ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА В ПРЕДХОДНИЯ СЕЗОН? И ДА СЕ ОТЛОЖИ ВЪВ ВРЕМЕТО ВЛИЗАНЕТО МУ В ПЛЕНАРНА ЗАЛА?
  • 17 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "забележка":

    Аз шеф неам бе братчед и никога не съм имал.

    Коментиран от #19

  • 18 Антон

    6 1 Отговор
    Още ли вярвате на ес че ни мисли доброто? Помните ли какво фанфари бяха че идва макрон, всички медии се натягат, превъзбудени журналисти, включвания от мястото на срещатата и т.н. А той дошъл главата да ни реже. Чуждопоклонници сте, така да знаете
  • 19 забележка

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Нещо си противоречиш - уж шеф немаш ама ставките много те вълнуват, па и МРЗ-то също... що ли?! Май май въртиш геврека в гондолата гол до кръста...
  • 20 да бе

    0 0 Отговор
    Абе, май не ви е ясно!Леко да ви светна!С пакета мобилност ,джамбаския иска да бетонира статуквото у нас!Шефът каза пари нЕма действайте!Шофьора пита:Ами с дупе ли да плащаме?Шефа каза :ДЕЙСТВАЙТЕ!!!!Не може българският транспортен бизнес да минава през раменете на шофьора!!!Ако трябва в друга държава се цани и работи и е осигурен достойно, или българският транспортен бизнес си търси шофьори от Еритрея ,Конго, Зимбабве,....Ама и те работят в държави където условията на труд, почивка и заплащане са предварително регламентирани!Тук няма да дойдат,и как като работиш за "шефа" а той плаща на едни политици за лоби!!!И не, Джамбаски не е платен!Той го прави безплатно,щото толкоз му е акъла, и така го разбира!От илитерат,толкоз!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.