Last news in Fakti

19 Септември, 2019 16:50 943 2

Нетаняху готов за широка коалиция

  • израел-
  • избори-
  • бенямин нетаняху

Той призова опозицията за правителство на единството

Нетаняху готов за широка коалиция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Израел обяви, че е готова да сформира правителство с опозицията в лицето на партията на Бени Ганц, съобщи РИА Новости.

Според Бенямин Нетаняху е важно да се запази единството на страната. Изборите в страната се проведоха през вчерашния ден.

Партиите Ликуд на Нетаняху и „Синьо и бяло“ завършиха с много близки резултати. Предложението на премиера се счита за изненадващо. Той е лидер на дясна партия, докато конкурентите му са лявоцентристи.

Самият Ганц все още не е коментирал предложението. Управляващите не успяха да получат мнозинство след вота.

„По време на предизборната кампания аз призовах за сформирането на дясно правителство, но резултатите показват друго. Страната очаква да покажем отговорност и да създадем правителство на единството“, заяви Нетаняху.

Подкрепа за широко правителство обявиха и от третата партия, водена от Авигдор Либерман, която очаква преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНЕНЕРБЕ

    5 1 Отговор
    ПРАВИЛНО БИБИ НЕТАНЯХУ.

    На Израел е нужна широка коалиция , но не разбирам ЗАЩО ТИ СИ РАЗОЧАРОВАН , от направеното от БЕНИ ГАНЦ предложение той да е министър председателя, а ТИ да отлежиш за известно време в затвора за КУРУПЦИЯ И ПОДКУПИ??
  • 2 12345

    2 1 Отговор
    Той е готов, но другите май не го искат. Макар, че там който и да е премиер все е еврейн, така че разлика няма.