Last news in Fakti

20 Септември, 2019 15:25 1 679 6

Кавгите са ключът към успешен брак

  • брак-
  • кавги-
  • учени-
  • съпрузи

Хората с успешни връзки неизменно се карат

Кавгите са ключът към успешен брак - 1
Снимка: Shutterstock

Кавгите са ключът към успешен брак, но само ако участниците внимават за какво се препират, твърдят американски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Учените от университета на Тенеси откриха, че хората с успешни връзки неизменно се карат, но избягват по-трудните теми, като пари и секс. „Щастливите двойки са настроени да намират решение и това личи дори от темите за които спорят" - каза ръководителят на изследването проф. Ейми Рауер. Това е поредното доказателство, че двойките, които се карат, остават заедно. Други учени установиха, че тайната за успеха в брака е конструктивен спор веднъж седмично, стига да не е много ожесточен и да няма обиди.

Учените от Тексас са работили със 121 двойки на по 30 и 70 години, женени успешно съответно от 9 или 42 години. Те са ги накарали да подредят по важност различни аспекти на връзката си. За възрастните на първо място се оказала интимността, следвана от свободното време, домакинството, здравето, общуването и парите. И двете групи са поставили ревността, религията и семейството на по-задна позиция. Щастливите двойки рядко спорели за неща, които е трудно да бъдат решени. Явно това стратегическо решение е от първостепенна важност за успеха им. Те спорели за проблеми, които по-лесно се решават, като разпределянето на домакинските задължения или как да прекарат свободното време.

Като решават лесни проблеми заедно, съпрузите изграждат и чувство за сигурност във връзката. Като най-трудни за решаване проблеми участниците са посочили здравето на другия и физическата близост. Учените също са установили, че двойките с по-дълъг брак като цяло се карат по-малко и имат по-малко сериозни проблеми, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пффф това живот ли е

    5 2 Отговор
    Аз ще остана без гърло ако крещя всеки ден. Не си струва.
  • 2 Алфа Вълкът

    2 4 Отговор
    Или към Пирогов...
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    7 0 Отговор
    Всъщност донякъде е вярно, защото като се разбират си казват: "Уфф! Омръзна ми вече. Скучен си." и се развеждат ей така.
  • 4 Рошко

    6 2 Отговор
    Най успешния брак е с бой и е,, н и сръбска музика 😂😂😂😂😂
  • 5 Радо

    3 0 Отговор
    Един бекхенд с опъкото на ръката през човката и млъква, и става кротка като агънце.

    Коментиран от #6

  • 6 Сестра от спешното

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Да, докарват ни от време на време по някоя жена, жертва на домашно насилие. Но по-интересното е че почти всички мъже с контузия на тестисите, които ни докарват са пострадали от разярена съпруга или приятелка при семеен скандал. Така че внимавай с бекхенда, да не те видя и теб да се гърчиш на носилката.