Last news in Fakti

20 Септември, 2019 18:00 1 175 14

Светът да се обедини за климата

  • климат-
  • призив-
  • холандия

30 държави одобриха общ призив

Светът да се обедини за климата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителите на над 30 държави подписаха апел за за действия в борбата с климатичните промени, съобщи France 24.

Идеята беше предложена от австрийският президент Александър ван дер Белен. Това става преди конференцията за глобалното затопляне на Общото събрание на ООН.

В призива климатичните промени се определят като основно предизвикателство на нашето време. Обяснява се, че това е голяма възможност за борба с климатичния въпрос, като трябва да има съвместни и решителни действия.

Декларацията е одобрена от германския президент Франк Валтер Щайнмайер, израелския държавен глава Реувен Ривлин, френският президент Еманюел Макрон и холандския премиер Марк Рюте.

Очаква се въпросът да е основна тема на Общото събрание на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лиляна Павлова

    2 1 Отговор
    Много пенсии нема вече!
  • 2 Алфа Вълкът

    5 4 Отговор
    САЩ, Китай, Индия, Канада са най-големите замърсители. Те ако не приемат подмерките, другото е бошлав работа. Също може да включим и пияните тикви, които не спират да замърсяват света с радиация!
  • 3 Анти милиционер

    14 1 Отговор
    Соросе, побърка планетата с идиотщините си! Климатът на планетата има цикличност и затоплянето се дължи на интензивни слънчеви изригвания.CO2 е само 1% от въздуха и промянта му с 0.1% не влияее на температурите. Каква чудовищна измама, за да ви обложат с милиарди данъци..... много еврейско.

    Коментиран от #13

  • 4 Анти милиционер

    8 2 Отговор
    Хайде на еврейската истерия..... за да ви обложат със 500 млрд. евро данъци. Много еврейско.
    Климатът е цикличен и за последните 2000 г. се е изменял в широки граници(и нагоре и надолу в резултат на процесите на Слънцето) - за последно както показва графиката в коментара, температурите на планетата са спадали точно в индустриалния бум(1960-1980 г.). Преди 300 млн. години температурата се е повишила с цели 3 градуса по Целзий, заради колите и заводите на динозаврите. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Geologic_temperature_record
  • 5 Анти милиционер

    7 2 Отговор
    Колко много наркомани, водени за носа от дементирал еврейски олигарх
  • 6 Спиридон

    6 2 Отговор
    Е, и като са се обединили какво ще наравят? Да не би да забранят да се произвеждат автомобили, да си правят литиеви батерии за тротинетки, да не би да затворят ТЕЦ- Мариците и заводите с големите кумини?!
    Нищо друго няма да направят освен да наложат още някой еко-данък, който ние да плащаме и да умираме от болести в това време !
  • 7 Ама

    4 2 Отговор
    За да се обединим за климата трябва да избием сегашното статукво до девето коляно, защото те са най-големите замърсители и виновници за невъзможността да се промени системата към по-добро!!! Всичко друго е АЛА-БАЛА ПРОСТОТИЯ!!! Без избиване до девето коляно на статуквото няма как да има оправия!!!! Да не би тия викачи/протестиращи да искат бедните хора да се хранят по-малко, да стоят на по-студено, да живеят по-кратко? Не ги разбирам какво искат, защото не чувам призиви за избиване на статуквото и силно се съмнявам, че са платени и водят битка срещу бедните граждани, особено като видя какви гнусни типове ги водят почвам силно да се съмнявам в добрите им намерения

    Коментиран от #9

  • 8 Аз съм беден

    2 4 Отговор
    Умрте! Не ми пука. Ако бях богат щеше да ме интересува. Но не ме интересува. Аз само парите ме интересуват. Умрте.
  • 9 анова

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ама":

    Едно от оръжията на ционистката пропаганда е заблудата за някакви промени предизвикани човешка дейност
  • 10 Няма климат

    2 2 Отговор
    Има само дъжд от пари. Искам всичко да е пари. Животът е пари. Не го забравяйте. Без пари сте мъртви. Без пари не можете да направите нищо. Вие бедняци такива. Вие сте бедни. Вие нямате власт силата да командвате и да казвате какво да се прави. Но чакай има конкуренция ще те убият защото пречиш на интересите на другите. Ще бъдеш мъртъв. И затова богатите са се стиснали и немогат да направят нищо защото другите ги заплашват. Парата прави всичко. Зависи как я използваш. Но чакай малко вие как ще промените климата към по добро като вие си нямате доверие на другите. Не ги допускате до себе си защото мислите че са доносници , натрапници и тн които ще ви земат парите и ще ви съсипят. Но вие едвам оцелявате нормално е да не допускате други хора до себе си. С таз ниска заплата нищо не можете да направите. Вие сте жалки същества. Вие сте ........

    Коментиран от #14

  • 11 💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵

    2 0 Отговор
    👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆
  • 12 NikNay

    2 1 Отговор
    Не трябва да си учен за да си наясно, че ако земната ос си промени ъгъла на наклона само с някакви си 2 градуса и катаклизмите започват. Космическата механика не можеш да я контролират резолюции, закони, демонстрации и други простотии. ....
  • 13 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анти милиционер":

    Тези конференции за климата са само за отвличане на вниманието от наистина важните неща. А и колкото и конференции да си правят и да се изказват, с тъй наречената Зелена енергия световната икономика не може да се захрани.Всички искаме да живеем в един чист, безопасен и зелен свят. Но искането е едно, а реалността съвсем друга.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: