Last news in Fakti

22 Септември, 2019 18:50 1 711 6

Британски туристи са заложници заради туристическа компания

  • туник-
  • туристи-
  • thomas cock-
  • заложници-
  • фалит

Не пускат туристи да напуснат хотел в Тунис

Британски туристи са заложници заради туристическа компания - 1
Снимка: Shutterstock

Най-старата британска туристическа компания „Томас Кук” е на границата на банкрута, изпратените с нейно посредничество туристи са държани като заложници поради опасения, че компанията няма да плати престоя им в хотела, предава БНТ. Потърпевши са публикували в социалните мрежи снимки, от които е видно, че охраната е затворила вратите на хотела, а персоналът настоява туристите да си платят. Гостите, естествено, отказали, тъй като вече са платили за почивката си на „Томас Кук”.

В хотела са изключили безжичния интернет и не са разрешили на шофьора да откара туристите на летището.

Задържането на британските гости може да доведе до допълнителни разходи туристическата компания. Днес акционерите се събират, за да решат въпроса с набавянето на още 200 милиона лири към сделката от 900 милиона лири, необходими за спасяването на най-старата британска туристическа фирма.

Има опасения, че британските туристи може да бъдат изгонени от хотела, ако „Томас Кук” обяви фалит, което ще превърне европейските ваканционни курорти в „бежански лагери”. От туристическата компания уверяват, че всички ваканционни пакети са застраховани и полетите се изпълняват редовно.

Ако все пак се стигне до фалит, 150 000 почиващи ще разчитат на правителството, което разработва планове за най-мащабното репатриране във Великобритания в мирно време.

Министърът на външните работи Доминик Рааб увери, че нито един британски турист няма да остане на произвола. В ход е планирането на операция за действие при извънредна ситуация, в случай, че се потвърдят най-мрачните опасения.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    7 0 Отговор
    Животът ни толкова бързо се променя, че и бизнеса не може да го схване и натамъни. Хората започнаха да пътуват самостоятелно и да ползват интернет платформи като ЕарБНБ.
    Туристическите агенции трябва да дадат нещо в повече или различно, за да останат на пазара. Помните ли покрай Крим колко много туристически агенции от Русия фалираха. Сега идва Брекзит, т.е. техните туристически агенции са на ред.
  • 2 ppp

    3 0 Отговор
    При такава ситуация в БГ пада правителство
  • 3 Атеист

    4 3 Отговор
    мюсюлмани евреи християни се едни и същи лицемери в съзнанието им винаги са цветните хартийки пред човещината но винаги говорят за състрадание. Истинско състрадание могат да получат само от атеисти. От религиозни и вярващи не очаквайте нищо добро само лъжи хулене и проклятия
  • 4 Име

    1 2 Отговор
    Да умират наглосаксонците, все си кислят че някой им е длъжен, а същност винаги са подловали вода и сеели смърт и безпорядък на другите държави.
  • 5 РЗС

    3 1 Отговор
    част от брекзита, почна се. Ей сега ще видят англетата кон боб яде ли и магаре стока ли е? За къде сте без ЕС беее, един мъглив дъждовен остров, ако не беше ЕС и до сега да сте ръпали само картофи. Томас Кук е една от първите фирми дето чувства брекзита, следват много други бизнеси. Ми чисто и просто хората не пътуват, заради брекзита, кътат си парите, запасяват се с храна, купуват само най-необходимото, а фалитите при тур операторите те първа започват. На ви брекзит, фалирала икономика. Бивша империя.
  • 6 ссср

    1 1 Отговор
    Европейската кочина фалира , а Русия се развива всяка година.
    СЛАВА РОССИИ