Last news in Fakti

24 Септември, 2019 13:00 1 856 9

Разпускането на британския парламент е незаконно

  • великобритания-
  • съд-
  • парламент

Решението беше взето от Върховния съд на Великобритания

Разпускането на британския парламент е незаконно - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Разпускането на британския парламент е незаконно. Това определи Върховният съд на Великобритания, съобщи Гардиън.

Съдът взе решение, което се определя като историческо. Това стана след няколкодневни обсъждания.

Премиерът Борис Джонсън отмени работата на парламента за няколко седмици. Това стана със законопроект, одобрен от кралицата през миналия месец.

Според опозицията решението цели да се предотврати прокарването на закони, които да предотвратят излизането на Великобритания от ЕС без споразумение.

Преди няколко седмици Лондонският върховен съд единодушно постанови, че решението на Джонсън е законно. В същото време Шотландският апелативен съд определи решението като нарушаващо закона.

Председателят на британския парламент Джон Бъркоу заяви, че парламентът спешно трябва да бъде свикан отново и да продължи заседанията.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зле

    14 1 Отговор
    Циркаджии.
  • 2 РЗС

    7 1 Отговор
    ако видите как се радват депутатите, че ще ходят отново на работа тук, направо е нереално в сравнение с българския парламент. Тук се чувства като деня на независимостта. А какво ще му се случи на борко и правителството направо не ми се мисли, как са се озлобили всичките депутати не е истина

    Коментиран от #3

  • 3 Икономист

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Какво да му се случи като човека иска избори???
    Върви се към избори, въпросът е дали ще има отлагане или не с 3 месеца на брексита.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 РЗС

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Икономист":

    в момента го унижават по всички възможни медии, обвиняват го в диктатура и някой, който си мисли, че е над закона, като някой бандит. Очаквам вот на недоверие и марш към турското село

    Коментиран от #6

  • 5 Груйо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Икономист":

    Анти Брекзит настроението в Англия е много преобладаващо. Според мен ще го докарат до втори референдум и тогава мнозинството ще гласува за remain.

    Коментиран от #7

  • 6 Икономист

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "РЗС":

    Е то си е истина, че се мисли за тарикат. Явно си пропуснал че той сам поиска вот на доверие и нареди всички негови депутати да гласуват за оставката му, но лейбъристите не я подкрепиха. Оставка ще има като мин. председател, но после идват избори там ще се реши всичко, защото Джонсън ще води консерваторите на тези избори.
  • 7 Икономист

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Груйо":

    Втори референдум никой не знае, но избори за парламент 100% ще има. Всичко зависи от тези избори, не е вярно че има огромна промяна!!!!! Населението остава близо 50/50 разделене като вече може да се каже че има лек превес за оставане. Може би 52:48 нещо такова много е трудна ситуацията.
  • 8 Да бе!

    4 0 Отговор
    Но и Кралицата е ку-ку!
  • 9 безпринципност

    3 0 Отговор
    Същото като у нас - единия съд осъжда някого за убийство, другия съд го обявява за невинен! Театър на абсурда! "Демокрация"!
Новини по държави: