Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Септември, 2019 13:42 2 659 21

Тръмп е спрял военна помощ за Украйна

  • украйна-
  • военна помощ-
  • сащ-
  • милиони-
  • доналд тръмп-
  • володимир зеленски

Тръмп отрече да е упражнил натиск върху Украйна

Тръмп е спрял военна помощ за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп е разпоредил да бъде замразена военна помощ за Украйна в размер на близо 400 милиона долара. Това се е случило няколко дни преди телефонния му разговор с украинския държавен глава Володимир Зеленски, по време на който се предполага, че е поискал разследване срещу своя потенциален съперник на изборите догодина - демократа Джо Байдън.

Вестниците "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс" съобщиха, че според високопоставени представители на администрацията на Тръмп през дните преди този разговор той е наредил да бъдат блокирани около 400 милиона долара от предвидената за Украйна военна помощ.

Още новини от Украйна

Тръмп отрече да е упражнил натиск върху Украйна в опит да навреди на своя политически съперник Джо Байдън и отхвърли заплахата от импийчмънт. Американският президент вече потвърди, че е разговарял през лятото с украинския си колега за тази предполагаема афера, споменавайки изрично Джо Байдън и сина му Хънтър, работил за украинска газова групировка от 2014 г.

Опозицията подозира, че по време на разговора Доналд Тръмп се е възползвал от позицията си, за да накара Зеленски да разследва Джо Байдън, използвайки по-конкретно като лост за натиск военната помощ. Тази нова афера подхранва призивите за импийчмънт на президента на САЩ от страна на демократите, предаде AFP.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРАНЖЕВОТО РУСКО МЕКЕРЕ

    2 32 Отговор
    отново се подмазва на кремълските си началници.Очевидно го държат в зависимост с компромат(най-вероятно за контакти с проститутки,когато е пребивавал в СССР като млад).
    Ако Трън си въобразява че предателството ще му се размине защото е президент и милиардер,скоро ще се убеди че е сгрешил.

    Коментиран от #12, #13

  • 2 Borislav Popov платен трол от АЛДЕ

    25 2 Отговор
    Укрите ги дупкат и Руси и Кравари факт ХЕХЕХЕ ;D

    Коментиран от #4

  • 3 няма по-гнусна нация от американската

    26 5 Отговор
    само в американската кочина може да има такава Дълбока шуробаджанащина! Защо синът на Джо байдън е съсобственик на украинската газова Национална компания? Баща му като представител на американската държава водеше политика в Украйна? Как синът му е успял да участва в приватизацията на тази Национална компания дали баща му не му е помогнал? тази компания всъщност беше ябълката на раздора между САЩ, Украйна и Русия! Ако не се лъжа синът му Почина от рак! Мисля че Господ си свърши работата Както винаги перфектно!

    Коментиран от #11

  • 4 Наблюдател

    3 31 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov платен трол от АЛДЕ":

    Украинците получиха 250 + 140 милиона долара военна помощ от САщ, но руската измет явно не е разбрала това.

    Коментиран от #5

  • 5 El chochone

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Няма безплатен обяд :)
  • 6 Обикновен човек

    25 2 Отговор
    Украинците се надупиха и нагодиха на САЩ но най накрая седнаха на Тръмп на дългия и дебелия!!!

    Коментиран от #10

  • 7 Монгола

    20 4 Отговор
    От обора спряха парите за кочината!
  • 8 Последния софиянец

    21 2 Отговор
    И Украйна я разграбват америте, като България.
  • 9 Гейкс

    21 1 Отговор
    Свин*ете освен че загубиха Крим нищо не спечелиха от авантюрата с ЕС и краварите!
  • 10 стоян

    3 19 Отговор

    До коментар #6 от "Обикновен човек":

    До 6 ком =А досега като бяха одупени на Русия -какво спечелиха =беднотия като в Русия-богати олигарси и беден народ -това е Русия по бедни и от нас

    Коментиран от #14

  • 11 Антрополог

    6 20 Отговор

    До коментар #3 от "няма по-гнусна нация от американската":

    По-гнусни от руснаците са единствено доброволните им роби.
  • 12 Ххх

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОРАНЖЕВОТО РУСКО МЕКЕРЕ":

    Какви руски мекерета ти се привиждат бе ! В Щатите се ритат по кокалчетата по повод на предстоящите избори, на нашия пак руска намеса му се привижда. Пък и ако сина на Байдън се е облагодетелствал, защо да се покриват нещата. Ами те сега пишат, за двама или трима от кандидатите на демократите, че в предизборните си програми залагат мерки като примерно ограничаване добива на шистов нефт и газ, които, ако се приемат, в някаква степен ще облагодетелстват Русия. И, според тебе какво, и те ли са руски мекерета ?
  • 13 Опа тролчо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОРАНЖЕВОТО РУСКО МЕКЕРЕ":

    Пак ли някой ти напълни памперса? Ами, сменяй го, де, що трябва целия блок да се умирисва?
  • 14 Не лъжи!

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    По-бедни, по-болни и по-нещастни от нас в Европа няма.
  • 15 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    УКРАИНА СИ ИМА ВОЕННА "МОЩ" -ЗА КАКВО ИМ Е ПОМОЩ !!!??? АКО Е СРЕЩУ РУСИЯ Е СМЕШНО , АКО Е СРЕЩУ КИТАЙ -Е НОВО , АКО Е СРЕЩУ АРАБИТЕ Е "ХИ-ХИ" !!! ПОМОЩ- САМО ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА "ДЕСЕН СЕКТОР" И БАНДЕРОВЦИТЕ ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ !!! ХАРКОВ Е РУСКИ !!!!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тава е ясно

    4 0 Отговор
    орките крадат .....
  • 19 Ели

    9 1 Отговор
    Украинците и зверствата, които извършиха на Майдана - убийствата със снайпер - наети от Саакашвили грузински наемници - за да загинат поне сто човека по указания на САЩ.

    Държавният преврат и то срещу посписал оставката си президент Янукович, и то на другия ден.

    Изродите с нацистки униформи и свастики, събитията в Одеса изкормени бременни жени и младежи, повторили събитията от Волинското клане.

    Филмът за Волинското клане беше забранен в Украйна.

    Въпросните нацисти предизвикаха отвращение в цял свят, бандеровските уроди още не могат да осъзнаят извършеното от тях.
    Убитите сто деца, жени, старци в Луганск и Донцк.

    Рано или късно ще бъдат съдени, Одеса ще се отдели от нацистите, Източна Украйна също, Западна вече иска отделяне за паспорти ЕС и унгарско гражданство.

    Само едно се моля, когато има възмездие източноукраинците и одеситите, да си спомнят, че не са изроди, и да не отвръщат със същата жестокост на чудовищата с нацистки униформи, свастики, знамена.
  • 20 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    афера, споменавайки изрично Джо Байдън и сина му Хънтър, работил за украинска газова групировка от 2014 г. ЕТО ЗАЩО ЗАМРАЗИХА ЮЖЕН ПОТОК! ЗА ДА ГЕПЯТ БАЩА И СИН КРАНЧЕТО НА РУСКИЯТ ГАЗ ЗА ЕВРОПА! ЗА РУСИЯ ПЛАН - Б- СЕВЕРЕН ПОТОК 2 И ПЛАН - В- ТУРСКИ ПОТОК! ПЛАН - Д- ЮЖЕН ПОТОК! ЗАТОВА ВИЯТ ХИЕНИТЕ НА КЛИНТОВИЦА!
  • 21 Умна постъпка

    0 0 Отговор
    както са се набрали остава да ги натъпчат с оръжия .И току виж че са си повярвали че може да спечелят война срещу Русия.