Тема: Украйна

24 Септември, 2019 17:38 8 728 49

Разпадът на Украйна е неизбежен

  • неизбежен-
  • разпад-
  • украйна-
  • алексей журавко

Процесът на разпад вече е започнал

Разпадът на Украйна е неизбежен - 1
Снимка: Shutterstock

Разпокъсването на Украйна ще се случи рано или късно, а процесът на разпад вече е започнал. Такова мнение изрази пред украинската новинарска агенция „Харьков“ бившият депутат във Върховната рада Алексей Журавко, предаде агенция "Фокус".

По-рано в интервю пред „5 канал“ бившият директор на Института за национална памет Владимир Вятрович заяви, че апетитите на западните съседи на Украйна растат все повече – Полша вече претендира за католическите храмове в Галиция, а Чехия иска автономия за русините. Да не говорим за Унгария, която не се отказва от плановете си за Закарпатието. Вятрович подчертава, че Украйна в никакъв случай не трябва да прави едностранни отстъпки или да изпълнява каквито и да е искания на съседите си:

„Мисля, че ще бъде огромна грешка да се направят каквито и да е едностранни отстъпки, защото много добре разбираме, че те ще провокират допълнителни искания от страна на нашите съседи“. Както отбеляза Вятрович, миналата седмица е публикувано интервю на заместник-министъра на външните работи на Полша, в което той заявява, че не може да става въпрос за никакви взаимни отстъпки с Киев, а освен това поиска католическите църкви на територията на Украйна да бъдат върнати на полските общности.

„Това е въпрос, който не беше артикулиран доскоро. Сега се повдигат нови искания. Виждаме, че апетитите растат. Получихме доста странно и провокационно, както смятам, заявление от президента на Чехия (Милош) Земан, който започна да говори, че ще поиска от украинското правителство автономия за русините – тази измислена етническа група в Украйна, която, уж, се нуждае от някакви специални права“, заяви бившият директор на украинския Институт за национална памет. Очевидно, добавя Вятрович, че ще има подобни опити и от страна на унгарските власти, които още през миналата година са искали да създадат Министерство по работите на Закарпатието. „Ние прекрасно разбираме, че сега Украйна е отслабена от войната и нашите съседи, дори и тези, с които нямаме трудни отношения, са готови да се възползват от нашата слабост“.

Както съобщава в коментар пред „Харьков“ бившият депутат от Радата, родом от Херсонска област, Алексей Журавко, Украйна вече не може да бъде спасена и процесът на разпад вече е започнал. Експертът подчертава, че преди всичко за това са виновни такива дейци, като Владимир Вятрович. „Има една мъдра поговорка: „Рибата се разваля откъм главата, а я чистят откъм опашката“. Благодарение на такива като Вятрович, морален урод, Украйна започва да се разпада. Скоро Западна Украйна ще поиска да се отдели. На този етап това е естествен процес. Рано или късно разкъсването на Украйна ще се случи, процесът на разпад вече е започнал“, заяви бившият депутат.

По думите на Журавко, именно Вятрович е пропагандирал укаинизация, нацизъм и фашизъм в страната и е прославял УПА (Украинска повстанческая армия). Бившият депутат подчертава, че сега няма нужда да се оплаква и да казва, че искат да разкъсат Западна Украйна. „Нищо не може да се промени. Дори ако днес Вятрович бъде изпратен в затвора и бъдат отменени всички закони, приети по негова инициатива в Украйна, разпадът на страната не може да бъде спрян“, счита Журавко.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    38 116 Отговор
    Тая статия е поредното про-руско медийно изпускане на газове ….
  • 2 Дориан

    115 19 Отговор
    Чакайте малко, нали поляците бяха големи приятели. Обаче тук се виждат истинските намерения. Полша винаги е имала апетити към Украйна, просто защото не може да прави това срещу Германия. Симулират добро отношение с подкрепа срещу Северен поток 2, защото във Варшава са наистина загрижени за Украйна и изведнъж нож в гърба. Това са западните съюзници на Украйна, евроатлантици...
  • 3 Последния софиянец

    98 23 Отговор
    Изкуствено създадените държави са обречени на разпад.
  • 4 кнаус 485

    28 40 Отговор
    То по тая логика всяка страна може да се разпадне или да откъснат парчета от нея...на теория е възможно,но на практика трудна задача...да не забравяме в кой век живеем...

    Коментиран от #33

  • 5 Игор Додон

    56 11 Отговор
    Унгарските апетити са напълно неоснователни. Унгарските земи извън Унгария се намират главно в Румъния. Именно Румъния съкращава територията на Унгария два пъти.
  • 6 Дориан Попа

    57 13 Отговор
    Възможно и по тази логика патриарх Кирил да иска да защитава 2 милиона православни християни в Полша. Да не забравяме терора през 20-те години срещу православните християни и взривяването на църкви. Това не го е било дори по турско

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 плевен

    23 3 Отговор
    Интересен поглед върху картинката. Пропускат най-важната съставка- литовците. Във времената преди Иван Грозни, те са управлявали земите почти до Черно море, и са били защитници на населението от татарите. А сега дори ние се опитваме да издействаме някакви привилегии за сънародниците си.
  • 9 Казах

    38 9 Отговор
    Земите отсам Днепър,че и отатък са на Хан Аспарух и на юг до Одеса.
    Затова и там е загинал,докато се бие по границата с нашествениците.
    Който не вярва да ,,пита руснаците,,-те знаят как е било,нищо че си мълчат.

    Коментиран от #12

  • 10 има ли мърши

    34 4 Отговор
    лешояди винаги се намират. Ако сме тъпанари и не си гледаме интереса, и нас това ни чака.
  • 11 бат Рамбо е гей

    52 5 Отговор
    Украйна и Полша спечелиха най много след ВСВ ! Руснаците им отпуснаха нови територии. Полша разшири над 1/3 от територията си за сметка на Германия . Сега тия двете се явяват най неблагодарните ! Ами да връщат сега земите на Германия ,Унгария,Чехия .
  • 12 ало, Наполеоне

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Казах":

    пий си хапчетата и ще те отпусне

    Коментиран от #48

  • 13 Умберто

    48 4 Отговор
    Тия си убиха държавата.Единствените по-зле от нас.Глуповати са укрите.
  • 14 Borislav Popov

    19 7 Отговор
    Аз съм един нещастен трол който виси по цял ден в нета защото съм твърде жалък за да ми обърне някой внимание навън. Доста съм ограничен и не знам какво друго да пиша освен за каскети и русия.
  • 15 бай Мите

    51 5 Отговор
    Русия е гарант за целостта на Украйна,а с това което се случи с Крим беше показано за говедата че нямат работа в Украйна,а също и украинците да си седят на задника
  • 16 Хрониките на Евразия

    10 38 Отговор
    Журавко в Украйна , е като нашият наркоман Волен Сидеров в България и прикрили те се зад русофилството мошеници , които и майка си продават за подхвърлените им от Кремъл копейки
    Този същият , съратник на Янукович , беше ходил и в Крим да проверява моста и да възхваля Путин ..
    Че какво може да каже един деградат ?

    Коментиран от #17

  • 17 Маша и Мечока

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хрониките на Евразия":

    Нищо не ти се разбира от коментара . Почна нещо да сричаш май ? Или не си гледал руска телевизия днес ?

    Коментиран от #22

  • 18 Кирил

    10 41 Отговор
    Украйна никога не е била по единна.
    Обратно,русия е в процес на неминуем разпад
  • 19 1944

    3 32 Отговор
    за съжаление украинците ще трябва да се примирят с факта, че ще имат обща граница с китай по билото на урал. до десет години.
  • 20 Кой68

    25 3 Отговор
    ПОЛИТИКАТА приятелства няма,а вечен интерес?Някои от коментиращите знаят ли Украйна как е създадена,знаят ли как украйнците са имали карателни отряди и какви са ги вършили на полска и руска територий?Нека ме информират.Сгига със това-русофили,русолизци защото от хора които пишат с опорни точки звучи нечистоплътно.
  • 21 Чи Май Фаче

    15 1 Отговор
    Тролчетата Кирил и 1944 /ако не е един и същ/ живеят в някой измислен свят. Пикаят в лопуша и мислят че в Румъния вали дъжд!
  • 22 Хрониките на Евразия

    5 19 Отговор

    До коментар #17 от "Маша и Мечока":

    Това , че ви пълнят главите с помия , няма нищо за разбиране .
    Наличието на такива боклуци в украинската и българската политика , е само доказателство , че вървим в правилната посока .
    Колкото и абсурдно да ви звучи ..
    А и такива разчитат на най - необразованата част от обществото а тя не е много . Следователно са без значение за развитието на страните си .
    Само като Сидеров , в ролята на шут , за да ни весели чат - пат .
    Друга полза от тях няма

    Коментиран от #28

  • 23 Borislav Popov

    7 19 Отговор
    ЧАКАЙ МАЛКО ДА НЕ ВЗЕМА ДА ЗАБРАВЯ ДА СЪОБЩЯ И НА ТУКАШНИТЕ ПИЧОВЕ ЗА ДНЕСКАЩНОТО СУПЕР ВАЖНО СПОРТНО СЪБИТИЕ, ЧЕ ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ГО ЗНАЯТ !!! ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ, ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ - ДОКАТО РУСАЦИТЕ И ТУКАШНАТА РУСУФИЛНЯ СЪН НЕ ГИ ХВАЩА И САМО ТОВА МИСЛЯТ КАК ДА РАЗДЕЛЯТ УКРАЙНА, ДНEC В ЯПОНСКИЯ ГРАД САНТИВА, ЗАВЪРШИ СРЕЩАТА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО РЪГБИ МЕЖДУ ОСТРОВНАТА РЕПУБЛИКА САМОА И РУСИЯ, КОЯТО ЗАВЪРШИ СЪС РEЗУЛТАТ 34 : 9 В ПОЛЗА НА САМОА. САМОА Е МАЛКА ОСТРОВНА СТРАНА С ТЕРИТОРИЯ, КОЛКОТО ЕДНА НАША ЯМБOЛCКA ОБЛАСТ И С НАСЕЛЕНИЕ 180 000 ДУШИ . НО ГОРДИТЕ САМОАНСКИ ЮНАЦИ CE БИХA КAТO ЛЪВOВE И ПОБЕДИХА 147 МИЛИОННАТА РУСИЯ С РАЗГРОМЕН РЕЗУЛТАТ, ПРЕГАЗИХA Я И НЕ Я ЗАБЕЛЯЗАХA ДАЖЕ. БРАВО САМОА, СЛАВА !!! РУСНАЦИТЕ УЖ ТAКВИЗ БOГAТИРИ БИЛИ, УЖ НE ЗНAМ КAКВИ НEПOБEДИМИ БИЛИ НO ИЗЛЯЗOХA ГOOOOЛEМИ СЛАБАЦИ, A БE, КAКВO CЛAБAЦИ, НAПРAВO МEКИ КИТКИ !!!

    Коментиран от #24, #26, #40

  • 24 Тъпан

    21 4 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    има още много най-различни статии в тоя сайт, пиши и под тях как Русия загубила мач по ръгби от Самоа...това май ти е днешното еротично преживяване...смени ли слипа?
  • 25 Гост

    0 4 Отговор
    🇺🇦💨🍜🖕
  • 26 да ти го накича на ухото

    18 4 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Cвeтoвнoтo пo ръгби викaш ??Дaжe нe знaeх чe руcнaцитe имaт oтбoр !!!AМA КAТO CИ ТOЛКOВA КOМПEТEНТEН Я кaжи тoгaвa зaщo ВEЛИКAТA cилa oт гoвeдaрия e нa прeд пocлeднo мяcтo в групaтa cи прeд Тoнгa и e нa прaгa дa ИЗПAДНE ??!!!!
  • 27 Защо се вайкате

    14 4 Отговор
    След като усраинците се покаят и поизчистят от налазилата ги сган, пак руснаците ще им берат дерта. Русия даму мисли ще дава ли някакви земи на чехи, поляци и унгарци.
  • 28 Маша и Мечока

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "Хрониките на Евразия":

    Стига разтяга локуми бе Маугли , най нещо по конкретно по въпроса. Стига си бърка в носа и писа разни простотии. Едно дете от предучилищната ще направи по смислен коментар.
  • 29 Хрониките на Евразия

    3 14 Отговор
    Имам чувството , че този филм с разпада на държава .
    сме го гледали и края вече го знаем .
    Имам си и индикатор :
    Производството на нелегалният самогон , скочи ли двойно , чакай неочакваното .
    Серията с Олимпиадата отмина ,със сваленият Боинг също , и с бойните действия в чужда страна гледахме ,с дрънкането и плашенето на света с безаналогови оръжия , всеки ден го гледаме , сега остава и серията с Чернобил да изгледаме ..и КОНЕЦ фильма ..

    Коментиран от #32, #36

  • 30 Гост

    12 6 Отговор
    Прост народ, разпадаща се държава!
  • 31 С донски казаци

    3 3 Отговор
    Нека си имат работа, щом желаят...!
  • 32 Бай хой

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Хрониките на Евразия":

    Айнщайн скажи пожалуйста в момента Българите в Родината имат ли нещо общо със славяните и откъде е тази теория?
  • 33 Марио

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "кнаус 485":

    Вече не ги разпадат или откъсват новите ни братя ги ограбват слагат си свои пионки и имат всичко на тепсия
  • 34 Наблюдател

    7 16 Отговор
    Агенция Фокус е един от русоидите сайтове, които водят руска пропагандна война срещу България като публикуват проруски пропагандни материали. Въпрос на елементарна морална хигиена е такива боклуци да не се публикуват в български сайтове или да се публикуват с надпис "Руска хибридна война".
  • 35 Истината

    11 16 Отговор
    Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от  Орловския и Брянски пехотни полкове били се геройски с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза към своите освободители, защото господарите им са наредили да ги мразят.

    Коментиран от #46

  • 36 Ами да

    13 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хрониките на Евразия":

    Е щом така разсъждаваш ощо мноооого ще гледаш и мизерстваш.Виж ко става веч 30г.и кой си присвои богатствата ни.Аповярвай имаме ги мн.мн (природните имам в предвид)
    Апропо ако не не знаеш и питаш ще ти ги кажа.Но да си кривиш душицата грешна за жълти центове неее хубаво.
    Остани си със здраве и дано поумнееш
  • 37 Баба Ванга

    6 11 Отговор
    През 2025 година ще бъде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница.

    Коментиран от #42

  • 38 Българин

    13 4 Отговор
    Много прав е бил Петлюра когато е казал :"Не се страхуваме от руските въшки, по страшни от тях са украинските гниди".
  • 39 Истината

    14 4 Отговор
    И те като нас. Сами си го пожелаха. При нас Драгалевски Коняк, при тях един поднос курабии. Ама както е казал народа: "Какво си сам човек направи, никой не може да му го направи."
  • 40 Баце

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Бобчо, я прогнозирай резултата, ако играеха хокей на лед ? Ако можеш ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гхххй

    5 1 Отговор
    В момента има достатъчно българи от Украйна които работят тук. Може да ви разправят как ги тормозят украинските националисти. Защо не ги поканят в някоя телевизия.
  • 46 124

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Какви украинци, след като и сега половината от населението на тази измислена от Ленин държава говори на руски

    Коментиран от #49

  • 47 Т.К

    0 2 Отговор
    Навеки със СССР!
  • 48 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ало, Наполеоне":

    Ти си пий хапчетата руски трол.Има карти ,та може да погледнеш къде е била Велика България!Когато Кирил и Методи създават азбуката и после Наум и Енгиларий я преработват до така наречената кирилица-българица ,ние я даваме на Украйна -Киевска Рус ,нашите братовчеди. Прицеса Олга която украйнците почитат като светица е българска принцеса.Ама ти от къде да ги знаеш тези неща?!?!
  • 49 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "124":

    Алоооо,каскет !!! Украйна я е имало много преди руснаците да изпълзат от землянките и да излязат от горите.Май не си чувал за Киевска Рус.Ленин-емигранта от Австрия, не е създал нищо-напротив,разрушил е е Руската Империя с пари от Германия.Колкото до това на какъв език се говори в Украйна и Русия,то това е български език.След като имате нашата азбука на какъв език искаш да говорят !?!?!?!
Новини по държави: