Last news in Fakti

25 Септември, 2019 11:10 4 624 1

Гърция втори ден е обхваната от силни бури

  • гърция-
  • бури-
  • време-
  • транспорт

Бурите ще са придружени от гръмотевици

Гърция втори ден е обхваната от силни бури - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция втори ден е обхваната от силни бури. Не се очаква лошото време да прекъсне морския транспорт. Стачката приключи и фериботите се движат по разписание.

Извънредно съобщение на Гръцката метеорологична служба предупреждава за опасни валежи и бури днес. Лошото време продължава втори ден. Силен дъжд тази нощ наводни централните улици на Солун, предизвика катастрофи. Полицията затвори движението по няколко пътни артерии. Има наводнени приземни етажи на къщи и магазини.

Синоптиците предупреждават, че и днес бурите ще са придружени от гръмотевици. Вчера българин загина в Пелопонес, ударен от мълния. Мощно торнадо се разрази над град Каламата, няма пострадали, предаде БНР.

Днес се очаква бурята да засегне предимно западната част на Гърция. В северните райони проливни дъждове се очакват на Халкидики и района на Ксанти. Поради силните валежи железничарите отложиха заплануваната стачка и влаковете се движат по пълно разписание, за да се ограничи използването на личните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: