26 Септември, 2019 17:50 1 814 5

ЕС отхвърли кандидатурите на Румъния и Унгария

  • ес-
  • румъния-
  • унгария

Има конфликт на интереси

ЕС отхвърли кандидатурите на Румъния и Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Комисията по правни въпроси към ЕС отхвърли кандидатурите за еврокомисари на две страни, съобщи ANSA.

Европейският парламент отхвърли кандидатурите на Румъния и Унгария. Кандидатурата на румънския кандидат Романа Плумб беше отхвърлена заради конфликт на интереси. Има противоречие и в нейната данъчна декларация.

Унгарският кандидат Лалсо Трочани в същото време е автор на спорни медийни закони в своята страна. Това ще наложи пренареждане на ресорите в ЕП. Предстои новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да обяви подробности по темата. Под въпрос са кандидатурите на още седем страни.

При тях също има въпросителни около конфликт на интереси. Българският кандидат Мария Габриел ще говори на първата вечер от разговорите с ЕП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    19 1 Отговор
    Виждам и други държави да направят брегзит в бъдеще.
  • 2 Eee

    6 3 Отговор
    Расисти.
  • 3 El texeran

    7 1 Отговор
    Евразия е бъдещето ! :)
  • 4 ГРОБаджии и соросоиди

    10 1 Отговор
    Забележете: има несъответствия в нейната данъчна декларация и какндидатурата и е отхвърлена. Набийте си в тъпите тикви, че на запад, където твърдите че принадлежим ние, дори при съмнение за връзки или неправомеррни действия, кандидатурата се отхвърля. А не като у нас: конкурс за главен прокурор с един кандидат, чият жена купува апартаменти на цени под данъчната оценка.
  • 5 Много важно.

    2 0 Отговор
    Добра услуга всяко зло за добро .