Last news in Fakti

29 Септември, 2019 13:50 2 703 7

Екшън Джонсън: Никаква оставка

  • брекзит-
  • борис джонсън

Британският премиер обяви, че няма да напуска, за да избегне отлагане на Брекзит за след 31 октомври

Екшън Джонсън: Никаква оставка - 1

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да подаде оставка, за да не се налага да удължава срока за Брекзит, който е в края на октомври, предаде Ройтерс.

Джонсън е обещал да изведе Обединеното кралство от ЕС - със или без сделка, независимо, че парламентът гласува закон, изискващ от него да поиска отлагане на срока за напускане на съюза, ако законодателите не са одобрили евентуално споразумение.

В интервю за Би Би Си, запитан дали ще подаде оставка, за да не се налага да иска отлагане, Джонсън каза: "Не. Поех задачата да ръководя партията и страната си в трудни времена и ще продължа да го правя. Убеден съм, че това е моя отговорност".

В отговор на въпрос дали въпреки приетия закон остава възможността от твърд Брекзит, тоест без споразумение с ЕС, Джонсън заяви, че това е възможно. "Да, можем да го направим", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво Джонсън

    14 5 Отговор
    ти си голям европеец, ти можеш, изхвърли боклука от ЕС

    Коментиран от #3

  • 2 Ventura

    18 5 Отговор
    На това бостанско плашило, нещо му хлопа дъската! За какъв ли се мисли!

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Д-р Ломброзо

    17 0 Отговор
    Ако може заедно с " различните" да придърпа и "ромите" ще му вдигнем паметник във Факултето!
  • 5 Bubbles

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ventura":

    Мисли се за много велик и неуязвим щото бай ДОне го подкокоросва и му вдъхва кураж като му казва че ще го пази и след евентуалния брекзит и т.н.
    И накрая заради тоя рошльо цяла британия ще прави като вятъра.
  • 6 Емил

    14 2 Отговор
    Най-вероятно до края на октомври ще го арестуват - друго решение няма!
  • 7 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    БРИТАНИЯ Е БИЛА РОБ - НА РИМ ;НА КАТОЛИЦИ И МАЛКО НА ВИКИНГИ !!! НО ДНЕС СЕ БОРИ -ДА НЕ Я ПОБЕДЯТ ХИТЛЕР И ПАТЕН !!! БОРИС ДЖОНСЪН - МРАЗЯ ВИ ЗА ТОВА ,КОЕТО СТЕ СТОРИЛИ НА РОДИНАТА МИ БЪЛГАРИЯ , НО ВИЕ ДНЕС СТЕ МОЯТ "МОНТИ ПАЙТЪН " В СВЕТОВЕН МАЩАБ - БЕЗ -ЧИЧО ТОМОМОВАТА КОЛИБА -"САЩ "!!!!!!
Новини по държави: