Last news in Fakti

29 Септември, 2019 17:29 1 889 6

Гръцкият туризъм губи половин милиард евро

  • томас кук-
  • гърция

На толкова оценяват в Атина щетите от фалита на британската туристическа компания "Томас Кук"

Гръцкият туризъм губи половин милиард евро - 1

Около половин милиард евро е изгубил гръцкият туризъм от фалита на британската туристическа компания "Томас Кук", съобщава "Катимерини", като се позовава на интервю на министъра на туризма на Гърция Харис Теохарис пред АНА-МПА.

Той обяви нови мерки от страна на правителството за смекчаване на последствията за бранша."Ако не се беше случило рухването на "Томас Кук", годината щеше да приключи с приходи, около 500 милиона евро по-високи в сравнение с 2018 г., и със съществено увеличение на средния разход (на туристите в страната)", каза Теохарис.

Министърът заяви, че основна грижа на правителството е да окаже подкрепа на дружествата и заетите в сектора, засегнати от фалита на британския туроператор.

Сред мерките за подкрепа, които изброява Теохарис, е специална програма на Организацията за заетост на трудовите ресурси за подкрепа на работните места, отлагане с 6 месеца на внасянето на ДДС пропорционално на процента от оборота на всяко дружество с фалиралата компания и подкрепа на засегнатите дружества чрез Гръцката банка за развитие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми така ми.

    4 5 Отговор
    Като дойдат българите и цепят парата на половина. Скръндзи.
  • 2 Много се радвам

    9 1 Отговор
    догодина ще вземат на Турция част от туристите, и Ердоган (ако е жив, дано да не е) ще им напълни островите със "специал-туристи"!
  • 3 666®

    8 0 Отговор
    Кога Ангелкова ще излезе и ще каже "приключихме летния сезон с 500 000 000 ( петстотин милиона) евро повече от миналата година" ? Гърците и турците имат невиждан ръст на приходите от туризъм. Сещате ли се откъде идват тези клиенти? А сещате ли се къде е нашия сезон? Що плажовете са празни? Що една част от хотелите не отвориха тази година? Но щом ГЕРБ твърдят по телевизията, че всичко е наред, значи е така.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 JPower

    10 0 Отговор
    До Нова Година ""загубите" ще станат 10 милиарда, Гърците ще поискат компенсация от 5 милиарда, щото са ""добри"". И ще получат 2 милиарда евро ""помощ"" . Еееех, грък да си!!!
  • 6 Яяя

    5 0 Отговор
    Българският туризъм губи 36 милиона заради фалита на ТК, гръцкия губи 500милиона. Евала, пак сме по-добре от тях ама зависи как го погледнеш....
Новини по държави: