Last news in Fakti

29 Септември, 2019 19:15 2 573 3

И Хърватия да забрави за Шенген

  • хърватия-
  • шенген

Загреб поне още две години няма да бъде част от шенгенското пространство

И Хърватия да забрави за Шенген - 1

Хърватия поне още две години няма да бъде част от шенгенското пространство, макар че Европейската комисия, най-вероятно идния месец, ще потвърди, че е изпълнила техническите критерии за Шенген, пише "Ютарни лист", позовавайки се на неназовани дипломатически източници.

За това има много причини, но една от тях е, че, освен Словения, на влизането на Хърватия в Шенген се противят Холандия, Германия и Франция, посочва хърватският вестник.

Макар до неотдавна хърватските официални лица да говореха за много бързо влизане на Хърватия в Шенген, сега те са по-неопределени в предвижданията си, отбелязва "Ютарни лист".

Вчера в Брюксел хърватският премиер Андрей Пленкович потвърди, че за Хърватия е политически важно да получи позитивна оценка от Европейската комисия за готовността на страната да влезе в Шенген, която се очаква скоро, но сега е невъзможно да се предвиди кога Хърватия ще влезе в това пространство, пише изданието.

За влизането на една членка на ЕС в шенгенската зона решават страните-членки на Шенген на заседание на Европейския съвет с консенсус и тогава вече не са важни експертните, а политическите критерии, отбелязва "Ютарни лист".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    18 5 Отговор
    Не им трябва Шенген, и на нас не ни трябва..
    .. като знам какъв боклук навлезе в това Пространство през последните години
  • 2 боцмана

    19 4 Отговор
    Иначе всички сме европейци , ама важи правилото всяка жаба да си знае гьола. На едни държави наливат милиарди , на други като нас се циганеят за жалки милиони. За едни са читавите стоки , за други ментетата , изобщо пълно равнопоставяне , едните вземат заплати в хиляди другите в стотици (иначе стоките са на почти едни цени , че някои са и по скъпи при нас) , но иначе сме много добре , ако не вярвате питайте патологичния лъжец Борисов.
  • 3 Боко тиквуня

    5 5 Отговор
    Аз пък като ми кажат че не ме пускат в шенген и не съм сигурен че искам да влизаме там.
Новини по държави: