30 Септември, 2019 12:37 1 658 6

Принцът отрече да е заповядал убийството на Хашоги

  • джамал хашоги-
  • принц-
  • убийство-
  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман

Журналистът беше убит в Истанбул преди година

Принцът отрече да е заповядал убийството на Хашоги - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман заяви в телевизионно интервю, че поема пълната отговорност за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, но отрече твърденията, че е дал заповед за него, предаде AP.

"Това беше отблъскващо престъпление. Като лидер в Саудитска Арабия поемам пълната отговорност, особено като се има предвид, че то е било извършено от лица, работещи за саудитското правителство", каза 34-годишният Бин Салман в интервю за предаването "60 минути" на Си Би Ес.

На въпрос дали е заповядал да бъде убит Хашоги, който го е критикувал в коментарни статии във в. "Вашингтон пост", Мохамед бин Салман отвърна: "Ни най-малко." Убийството беше грешка, добави той.

"Някои мислят, че трябва да знам какво вършат всеки ден 3 милиона души, които работят за саудитското правителство. Невъзможно е тези 3 милиона души ежедневно да докладват на лидера или на втория по значение човек в саудитското правителство", каза Бин Салман. Според независим експерт на ООН има надеждни доказателства, че Мохамед бин Салман е замесен в убийството на Хашоги, а ЦРУ смята за вероятно заповедта за убийството да е дошла от саудитския престолонаследник.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 NikNay

    7 3 Отговор
    Разбира се, че ще отрече вие какво искате да падне на колене да се разреве и да си посипе главата с пепел молейки за прошка. . . .
  • 3 ОСА

    7 2 Отговор
    Ха ха ха...естествено е, че ще отрече! За такива неща разговорите са на 4 очи и шефа на операцията действа по нататък за организацията ! Прави се на ощипана, а и съвсем "случайно" някои от участниците като се прибраха загинаха в катастрофи!!!???? И оня ден пък генерал и личен бодигард на принца/ и на баща му преди/ го застрелял приятел в свада на гости някъде....абе дето има една дума : ...тука корабче плува ли ????
  • 4 Гост

    5 2 Отговор
    Абе първо отречи, че нищо не знаеш, после ги нахокай с "Главанаци, как можахте" и накрая кажи, че ще оправиш нещата. Тази песен сме я слушали.
  • 5 любопитен

    3 2 Отговор
    Абе, лизачите на вимета що ги няма в тази тема?
  • 6 Feihoa

    1 0 Отговор
    Принцът няма вина за това, и той не е признавал, и не е доказано че го е направил. Аз подкрепям принца , защото той заслужава властта, защото е много добър и искрен човек.