Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 07:27 1 569 26

Мария Габриел се представи отлично на изслушването

  • европейска комисия-
  • мария габриел

Очаква се съставът на новата Европейска комисия да бъде гласуван от Европейския парламент по време на сесията в Страсбург през октомври

Мария Габриел се представи отлично на изслушването - 1

Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел се представи отлично на изслушването, заявиха евродепутатите от ГЕРБ/СДС, цитирани от Пресцентъра на политическа партия ГЕРБ.

Очаквано блестящо представяне на Мария Габриел - българския кандидат за комисар в новата Европейска комисия - на изслушването ѝ в ресорните комисии на ЕП: по промишленост, изследвания и енергетика и по култура и образование. По време на почти тричасовото изслушване в понеделник вечерта Мария Габриел показа познания в бъдещия ѝ ресор - иновации и младеж, както и желание и виждане за развитието му.

"От развитието на ресора зависи в голяма степен как Европа ще се справи в технологичното състезание с Китай и САЩ." каза евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел, която е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. "Конкурентоспособността на Европа ще зависи от това дали ЕС ще инвестира в новаторски технологии и адаптацията на работната сила и образованието. Това е голяма отговорност възложена на Мария Габриел и тя се представи отлично на изслушването." добави Ева Майдел.

В бъдещата си работа Мария Габриел ще е отговорна както за развитието на образованието, изследванията и иновациите в ЕС, така и за културата, младежта и спорта.

Евродепутатът Асим Адемов (ЕНП/ГЕРБ) - член на Комисията по култура и образование, отбеляза подкрепата, която българският кандидат за еврокомисар получи от евродепутати от различни страни и парламентарни групи: "През последните години като еврокомисар по цифровата икономика и общество, Мария спечели доверието на колегите си и репутация на старателен и методичен професионалист. Както и през 2017 година, когато премина нейното първо изслушване пред Европейския парламент, така и днес, тя доказа, че е много добре подготвена и способна да се справи с това предизвикателство.

Безупречното представяне, както и усърдната работа, с която спечели подкрепата на евродепутати от всички парламентарни групи, допринесоха за този пореден успех, с който всички се гордеем. Вярвам, че ни очакват още големи постижения и добро сътрудничество през следващите пет години."

Според евродепутата Александър Йорданов (ЕНП/СДС) Мария Габриел се е представила отлично: "Много достойно и авторитетно представяне на комисар Мария Габриел. Демонстрира не само задълбочено познаване на проблемите, но и смели идеи, които направиха впечатление. Но най-важното, даде повод отново за България да се говори с уважение."

Очаква се съставът на новата Европейска комисия да бъде гласуван от Европейския парламент по време на сесията в Страсбург през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве помним

    28 6 Отговор
    Да ве помним какво "свърши" в предишния мандат същото е и каквото ще свърши сега мдааа ?Ако някой помни с какво тя допринесе за просперитета на европейците да пише за мен с нищо, за баба Пенка от с.Горнонанадолнище също !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Amix

    5 11 Отговор
    Браво 🦒🦒🦒
  • 5 Тралала

    31 4 Отговор
    Марийка - кухи фрази, безпаметни глупости, все едно слушаш партиен функционер на пленум на БКП за постиженията на партията :)

    Коментиран от #18

  • 6 222222

    19 4 Отговор
    Защо ми прилича на бабаЯга и Крюела в едно? И нищо добронамерено няма в нея?

    Коментиран от #10, #20

  • 7 тъпотия со шия става дениза на бюрократа

    19 3 Отговор
    Лошата новина за статията ви е , че я слушах Марийка , а с общи приказки и глупотевини , без грам конкретика и нещо смислено не знам как я оценихте с ''отлично''.
  • 8 Иве

    5 16 Отговор
    Браво🇧🇬 Бесни страшни пенсии сега си скубат косите.

    Коментиран от #26

  • 9 Гост

    23 3 Отговор
    Една партийно-номенклатурна персона с противна изкуствена усмивка, без един ден трудов стаж, омъжена по сметка за чужденец с пари - ето това е нашата Мария. Изслушването беше пълна пародия, защото освен казани празни приказки и простотии, аз друго не видях. Просто ми се повдига от този нелеп ЕС, който сега освен за простотиите за климата, не се интересува от истинските проблеми на Източна Европа!!!
  • 10 СссереМ

    4 15 Отговор

    До коментар #6 от "222222":

    Може би Милиончева е по хубава.
  • 11 Галъп

    19 3 Отговор
    И там търсят послушни хора които да изпълняват каквото им се нареди.Да не очаквате да изберат хора като Виктор Орбан ,че да вземе да направи някоя революция.Кухи лейки търсят ,и намират
  • 12 тъпа и алчна бюрокрация на ЕС

    11 3 Отговор
    ЕС е икономически съюз , а не единна икономика , икономиките са национални. Пред тези икономики правителствата на отделните страни , с изключение на нашето герберско правителство , решават национални интереси , включително повишаване на стандарта на живот на собствените си народи. Да чухте нещо от Марийка по този проблем , ЕС преразпределя средства под формата на фондове в развитие на наука и икономика , които са национални , а често и частни , и после VW отива в Турция , в турската икономика , която пък не е част от ЕС. Да не продължавам с Марийка да се занимавам , защото има много , ама много тъпота там.

    Коментиран от #14

  • 13 Behemoth

    4 4 Отговор
    Ама с Върви народе възродени направо ги закопа!
  • 14 Иве

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "тъпа и алчна бюрокрация на ЕС":

    По принцип си прав основен източник на икономиката ни е Германия и Италия Турция защото за там се изнася най много и се изкарват пари. Хубава българска дума буквално да изкараш парите от друга държава и да ги пръснеш после в техните супермаркети хехе. 🤑🤑 По икономическо развитие сме след Сирия и някои други държави от близкия изток в които има размирици.
  • 15 Голям Слон

    5 1 Отговор
    ... заявиха евродепутатите от ГЕРБ/СДС, цитирани от Пресцентъра на политическа партия ГЕРБ....
  • 16 Усмивката

    1 1 Отговор
    България е с водещ опит с приобщаването и социализирането на неевропейско малценство .Пълна либеризация в образованието под девиза ,,майки кърмачки в началите класове.Или ,ученическа отпуск за младоженци в медения месец.Или таз година малценство ,утре мнозинство.
  • 17 Пилотът Гошу

    5 1 Отговор
    Представила се отлично... Според ГЕРБ... Е те винаги си дрънкат такива щуротии, а после следва - олеле майко, що стана така, комунистите и бай Тошо са виновни...

    Коментиран от #19

  • 18 абе

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тралала":

    ТРАЛАЛА НЯКОЙ ДА ТИ Е КАЗАЛ ЧЕ ОТ ТЕБ ПО КУХ НЯМА. Е СЕГА ГО ЗНАЕШ.
  • 19 хеий

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пилотът Гошу":

    пилотът Гошо ,вземи и се истреляй в небето и не се врьщай от там ,нямаме нужда от такива като теб.
  • 20 абе

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "222222":

    много си е добре жената ,а и по важно е какво има в главата,а аз като гледам в твойта ТЯМА НИКОЙ.
  • 21 много добре

    1 4 Отговор
    БРАВО МОМИЧЕ,БРАВО ГАБРИЕЛ ,нека сега червените злобариДа се прьснат те не са БЬЛГАРИ

    Коментиран от #23

  • 22 ШЕФА

    1 0 Отговор
    Да видим как ще претставиш по сексология.Тренирай че те очакват доста саламжии ох майко мила. Вярвам че ще си в челната тройка.....
  • 23 Крокодил

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "много добре":

    Браво, на кое на Габриел, че не става ясно от коментара? Или просто си пишете да отчетете дейност пред някой?!
  • 24 Пропаганда

    0 0 Отговор
    Така или не, все сме на дъното! Не одобриха един (заради Орбан), друг (заради Председателство на ЕС). А нашата от "кон", на "кокошка". Смях.
  • 25 Пропаганда

    0 0 Отговор
    Така или не, все сме на дъното! Не одобриха един (заради Орбан), друг (заради Председателство на ЕС). А нашата от "кон", на "кокошка". Смях.
  • 26 Архангел Гавраил

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иве":

    Иве, събери си трибагреника! Оная отдавна я онодят по европейски.
Новини по държави: