Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 16:21 835 0

Бившият австрийски вицеканцлер се оттегля от политиката

  • хайнц кристиан щрахе-
  • щрахе-
  • австрия-
  • политика-
  • вицеканцлер

Щрахе е обект на разследване за предполагаема злоупотреба

Бившият австрийски вицеканцлер се оттегля от политиката - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хайнц-Кристиан Щрахе - бившият австрийски вицеканцлер, който беше в центъра на скандала, свалил последното правителство, каза днес, че прекратява членството си в крайнодясната Партия на свободата и слага край на политическата си кариера. Щрахе обяви решението си на фона на гневни реакции заради слабото представяне на партията му на предсрочните избори, предаде AP.

Щрахе беше начело на партията в продължение на 14 години до май т.г., когато видео, разкрило как предлага услуги на подставено лице, представило се за руски инвеститор, предизвика падането на правителството на консервативния канцлер Себастиан Курц.

Щрахе е и обект на разследване за предполагаема злоупотреба с доверие във връзка с фактуриране на лични разходи за сметка на партията, което също допринесе за слабото представяне на Партията на свободата на изборите в неделя.

Крайнодясната формация спечели около 16 процента от гласовете, с 10 на сто по-малко в сравнение с изборите през 2017 г. Много от досегашните ѝ привърженици подкрепиха десноцентристката Народна партия на Курц или не отидоха да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: