Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 13:23 1 275 4

Талибаните търсят нови съюзници

  • афганистан-
  • пакистан-
  • талибани-
  • катар-
  • абдул гани барадар

Делегация на бунтовниците е на посещение в Исламабад

Талибаните търсят нови съюзници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Високопоставена делегация на талибаните е на посещение в столицата на Пакистан, след Русия, Китай и Иран, в рамките на обиколка, целяща възкресяването на мирната сделка с Вашингтон за Афганистан. Новината предаде АР, като се позова на говорител на бунтовниците.

Сухейл Шахийн обяви, че молла Абдул Гани Барадар, съосновател на движението на талибаните и шеф на политическото им представителство в Катар ще води делегацията по време на разговорите в Пакистан.

По-рано пакистански медии съобщиха, че американският специален пратеник за Афганистан Залмай Халилзад е пристигнал в Исламабад за разговори с пакистански представители.

Откакто американският президент Доналд Тръмп заяви, че преговорите между САЩ и талибаните за него са "мъртви", Пакистан настоява Вашингтон да възобнови усилията за прекратяване на почти 18-годишния конфликт в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    4 3 Отговор
    ЩЕ ГИ НАМЕРЯТ НА ПОЗИТАНО 20 .!!!
  • 2 БОЙКО БОРИСОВ

    4 1 Отговор
    ВСЕ ОЩЕ СМЕ В ИГРАТА ЗА Volkswagen ПА КАТ НЕ СТАНЕ НЯМА ЛОША РЕКЛАМА🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒 ВСИЧКИ ШЕ ВА КАЧА НА ПОЖАРНАТА

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СссерсеМ

    0 2 Отговор
    Както винаги и на всякъде, след САЩ остават само унищожена инфраструктура и производства, избити цивилни във военни конфликти, инспирирани от тях и подклаждани с тяхно оръжие и.отровена почва и вода, я от химикалите в напалма, я от обеднения уран, я от нещо незнайно.