Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 12:00 1 415 3

Шиндзо Абе иска среща с Ким Чен Ун

  • япония-
  • шинзо абе-
  • северна корея

Той иска да обсъди важни въпроси с лидера на КНДР

Шиндзо Абе иска среща с Ким Чен Ун - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Япония Шиндзо Абе е решен да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, съобщи РИА Новости.

Той иска да реши въпроса с отвлечени от севернокорейски агенти японски граждани. Според него разговорите трябва да се проведат, въпреки последното изстрелване на балистична ракета от страна на севернокорейското правителство.

„Готов съм да се срещна с Ким Чен Ун лице в лице без предварителни условия. Ние трябва да решим всички настоящи въпроси“, заяви Абе.

Севернокорейски представители вече признаха, че е имало отвличане на японски граждани в дълъг период от време. Въпросът е една от основните теми, които помогнаха на Абе да спечели изборите в Япония.

В момента Северна Корея се готви за нови ядрени преговори със САЩ. Абе заяви, че страната му работи в тясно сътрудничество с Вашингтон и международната общност.

Той заяви, че със САЩ са разговаряли и за търговските въпроси с Южна Корея, като призова южнокорейското правителство да спазва обещанията си към Япония.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    6 2 Отговор
    Тия японците изобщо не трябва да им дават никаква дума особено след поразиите дето са ги свършили в Корея и Китай. Не само Ким Чен, ами никой кореец не иска да говори с японци, те ги мразят повече от американците. И има защо, японците ги използвали като секс кукли и не са си признали със полувинчати оправдания като "не бяхме ние" или "те бяха други лоши японци".
  • 2 Гошо

    4 0 Отговор
    Я виж ти как сега всички почнаха да уважават Дебелия Ким
    Каво нещо било това ракетите
  • 3 веселяк

    0 0 Отговор
    Кимчо Водородния е пич!
Новини по държави: