Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 14:42 4 273 4

Заваля първият сняг на Балканите

  • сняг-
  • време-
  • балкани-
  • първи-
  • снеговалеж-
  • босна и херцеговина-
  • хърватия

Температурите паднаха рязко и в България

Заваля първият сняг на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лошото време, което обхвана Балканите през последното денонощие, доведе и до падането на първия за сезона сняг в региона, отбелязват македонските издания, предаде агенция "Фокус".

Порталът Press 24 съобщава, че след драстичния спад на температурите с повече от 10 градуса по Целзий в планината Яхорина и Белашница в Босна и Херцеговина се е образувала снежна покривка, макар че според синоптиците тя няма да се задържи. Термометрите в региона са паднали до минус два градуса под нулата.

„Планините в Черна гора побеляха“, предаде електронната медия „24 Инфо“, като уточни, че е паднал сняг в планината Дурмитор. През следващите дни в страната се очаква променливо облачно време, допълни медията. Само за няколко часа Северното Адриатическо крайбрежие и Горски котар в Хърватия бе обхванато от лошо време, придружено с интензивни гръмотевични бури и наводнения, съобщи по-рано македонското електронно издание МКД.

Бурните облаци се насочват по широкия крайбрежен район, така че в Хърватия се очакват още силни бури, предупредиха синоптиците. В цялата страна е в сила жълт предупредителен код. Силни гръмотевични бури и ветрове удариха и столицата Загреб в четвъртък, като части от града се оказаха под вода. Проливни дъждове засегнаха също и Задар и околностите му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ , ИДВА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ...САМО СЛЕД НЯКОЛКО ЛЕДНИКОВИ ПЕРИОДА !?!?!?
  • 2 Blackthorn

    2 2 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Термометрите в региона са паднали до минус два градуса под нулата." - математически изразено това прави 2 градуса над нулата защото минус и минус дава плюс. Айде малко по-грамотно.
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:..... „Планините в Черна гора побеляха“.....
    Вярното е "Присури се...." - посивяването на планината от първия сняг и овчарите със стадата, които са останали по пасищата не могат да се върнат, защото прясно навалелият нов сняг още не е уплътнен, а есенната шума и трева още не са улегнали от тежеста му. При първия сняг планината посивява, става сура. По късно планинските склонове намятат бял ямурлук.
    Горе-долу така ми каза моята баба , която преди 50 години пееше тази песен.
    "Притури се планината ..." изп. Валя Балканска.
    Вярното е "ПРИСУРИ се Шар планина ...." - изсветляването на планината от първия сняг.
  • 4 бастуна

    1 1 Отговор
    Падна сняг,а Тиквата и некадърното герберстко правителство кога?