4 Октомври, 2019 16:34 3 935 44

ЕК проверява сделката на Volkswagen с Турция?

  • volkswagen-
  • турция-
  • сделка-
  • ек-
  • манфред вебер

Ощетена ли е била България?

ЕК проверява сделката на Volkswagen с Турция? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От Европейската комисия потвърдиха, че са получили писмо от председателя на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер, с което той настоява ЕК да проучи подробно правилата и условията, при които е сключено споразумението между Volkswagen и Турция за изграждане на нов завод в Маниса.

От институцията отказаха коментар на този етап и заявиха лаконично, че ще отговорят в срок, предаде БНР.

Писмото е изпратено до еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер с копие до председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. В него Вебер подчертава, че сделката предизвиква особена загриженост за нарушаване на правилата на конкуренцията в ущърб на други страни-членки и особено на България.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е...

    24 21 Отговор
    В РЕЗУЛТАТ НА СИЛНАТА ЦЕЛУВКА НА Б.Б...!
  • 2 Манфред Вебер

    21 15 Отговор
    Тия от VW не дават вече спонсорство на ЕНП и аз мога да си ги давам на когото искам.....

    Коментиран от #10

  • 3 Бате

    20 15 Отговор
    Хубаво бате, но се питам това изобщо ще има ли някакъв ефект??? Съмнявам се
  • 4 Последния софиянец

    33 6 Отговор
    ЕК да осъди немците да ни построят един завовод и да ни го подарят.

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кнаус 485

    30 30 Отговор
    Не днам какво има да се проверява,това е сделка на най-големия производител на автомобили,прецевили са ,че там им е по-изгодно да строят,че там пазара и достъпа до други пазари е по-добър,че има евтина работна ръка,че държавата им прави 100%инфраструктура,че държавата ще си подмени автопарка с пасати и т.нт.,то ако ЕС почне да проверява България хептен ще го закъсаме...

    Коментиран от #8, #22, #42

  • 7 Герхард

    32 17 Отговор
    Сигурно щото турците не се тресат всеки месец с поредния корупционен скдал затова VW избра Турция!!!

    Коментиран от #13

  • 8 123

    35 7 Отговор

    До коментар #6 от "кнаус 485":

    Абе сигурно е така, ама пък може да изкопчим нещо! Някой цех за кабели, капачки, тасове, чистачки! Пак е нещо!
  • 9 Бг 🇧🇬 И технологията?

    17 30 Отговор
    България и технологии Хахаха
  • 10 Презвитер Козма

    26 5 Отговор

    До коментар #2 от "Манфред Вебер":

    Браво на Вебер!
  • 11 Оня

    29 11 Отговор
    Коги правиш инвестиция за един вагон с пари си пишеш много добре домашното. ЗТова не се решева пред телевизора на шнапс и вурстове докато гледаш Байерн-Шалке. Замесени са адвокати, и един куп експерти които вземат колосално много пари за колосално отговорна работа - един вагон пари. Може да сте сигурни, че всичко е проверено, удобрено и съгласувано даже с чистачките в европарламента. Това което го разиграват сега е сценка от детски куклен театър за пред нещастните избиратели.
  • 12 ДДРОнег

    18 7 Отговор
    Ето това са политици !!!
    А наш'те подлоги защо нищо не направиха , защо не протестират, че чуждите политици да ни помагат !!!

    Коментиран от #15

  • 13 Byg

    34 14 Отговор

    До коментар #7 от "Герхард":

    Така е . В Турция скандали няма , там всеки който си помисли да мисли малко по различно от диктатора Ердоган , бива пренасочван към някой от затворите . Самата Турция е в дълбока криза от където и да я погледнеш , лирата се обезценява , атентати , диктатор начело анадола , кюрди абе халал да им на немците ердогана...
  • 14 И Дявола бяга от България

    13 16 Отговор
    У нас владетел са Вампирите. Виждали ли сте ги ? Един от тях ви го каза току що - " ... Всеки втори царвул в България е професор !". Днес този царвул е Конституцията , той е Законодателя , той е Съдебната в и Изпълнителната ВЛАСТ. Той Вампир , това брутално нищожество се храни и живее с кръвта на избирателите. Диалог , дебсти , избори и Тамяна в случая не ще помогне ! Друго е нужно !
  • 15 Последния софиянец

    20 6 Отговор

    До коментар #12 от "ДДРОнег":

    За нашите превозвачи протестира ха и какво? Даже не ги изслушаха. Заседанието продължи 5 минути. Никой не ни бръсне за слива. Слушайте и изпълнявайте.
  • 16 Побойко Методиев се оттегля

    8 7 Отговор
    Но системата - ваковите клетки остсват. Гангрената иска не молитви а СКАЛПЕЛ , до живо и здраво !
  • 17 Побойко Методиев се оттегля

    7 4 Отговор
    Но системата - раковите клетки остсват !
  • 18 Пилотът Гошу

    24 6 Отговор
    Кво го мислите - шъкайте 50% мито на каруците от Турция и готово.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ами да

    7 4 Отговор
    Да питат Арменския поп!...
  • 21 koпа

    11 31 Отговор
    Не напразно ЕК обяви България за най куронпираната държава в ЕС,като се добави и дискриминацията към турската и ромската етност при избирането им на професий като съдий,прокурори,генерали,да сте видели от тези професори български граждани от турска или ромска етнос,а в така наречаната от Бай Ганю като "диктаторска и не демократична" Турция всички тези длъжности има лица от кюртска етност па дори президента им беше от кюртска етност,за президент на България от турска етност неможе дори и да се сънува в ужким демократичната България.От всичко това се подразбира защо германците са избрали Турция ,може и да добавите и огромната разлика между икономиката на България и Турция в полза на турците разбира се цифрите не лъжат.

    Коментиран от #23, #39, #43

  • 22 Гост

    22 8 Отговор

    До коментар #6 от "кнаус 485":

    Първо се научи да пишеш, пък после може да проумееш, че VW е държавна компания, защото по-големия пакет от акции ги държи Германското правителство.

    Коментиран от #25

  • 23 Гост

    23 5 Отговор

    До коментар #21 от "koпа":

    Абе я изчезвай да зидаш и копаш! Ще ви дам аз една дискриминация, наглеци неуки!

    Коментиран от #27

  • 24 Обикновен човек

    9 17 Отговор
    Дреме им на дедовия на тези от Фолксваген ,те навремето спонсорираха Хитлер и нацитската партия за по големи печалби та сега ли ще се съобразяват с някакъв си ЕС ! Те са си частна фирма с огромен капитал и много естествено че ще инвестират парите си там където ще има възвращаемост и печалба в бъдеще!!!Какво може да им предложи България? Лилава работна ръка без образование и корупция подкупи ,подкупи с които могат да построят половината завод в Турция! Хората не пасат трева а реално знаят за какво става въпрос и как стоят нещата в България, а другото е дрън дрън ...прах в очите на хората в България .Все пак Бойко много се напъваше като гладен на сране за тази сделка и сега трябва да има някакво формално обяснение и"санкции"от кумова срама от страна на ЕС!
  • 25 кнаус 485

    13 13 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    За твое сведение пиша добре,но не съм машинописка,клавиатурата ми е почти изтрита и светлината ми е много лоша,а и пиша много бързо ,но какво да ти се обяснявам ...за Фолсваген груп НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ НЯМА НИКАКВА ИСТИНА,Фолсваген груп е АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО с основни акционери семейства Порше и Пих (49%) и провинциалното правителство на Долна Саксония (20%),Катарският инвестиционен фонд Qatar Holding LLC е с 17% от края на 2009 година,но катарския инвестиционен фонд има и 10% от акциите на Porsche,но не ми се обяснява и влиза в полемика с теб драги госте ,не слагам минуси и плюсове,но на теб ще си позволя да сложа един минус...

    Коментиран от #26

  • 26 Гост

    18 10 Отговор

    До коментар #25 от "кнаус 485":

    Глупави обяснения не ми се четат. Клавиатурата ти била изтрита - ти да не живееш в 1998-а? Та я сега кажи колко процента са на Пих и колко на правителството на Долна Саксония? Хората не са глупави и знаят колко VW е частна компания и за това виж на кой колко плюса са сложили! А и в ЕС уж има правила и ако наистина те са нарушени със скрита държавна субсидия от Турция, резонно би било VW да бъдат отново наказани.

    Коментиран от #29

  • 27 да,бе

    8 15 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Фактите са неоспорими!Няма сила ,която може да накара немския концерн, да инвестира в държава ,в която кражбата е спорт,комисионната е гордост,лъжата -ежедневие,нивото на грамотност- смях а политиката е цирк!
  • 28 Диамантената ръка

    18 5 Отговор
    Кола, сглобявана в Турция не, мерси...
  • 29 кнаус 485

    8 9 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Отворко,я виж написаното от теб колко противоречия има...ако Фолсваген груп според теб е държавна,то най-силната държава в ЕС трябва да се самосанкционира,какво да ти се обяснявам,с хора без знания трудно се говори...

    Коментиран от #30

  • 30 Гост

    17 6 Отговор

    До коментар #29 от "кнаус 485":

    Аре бегай бе, с родоотстъпници и хора без грам достойнство, няма какво да коментирам! Ама колко била велика Турция и как нямало проблем да инвестира VW там за сметка на България. Вие нямате ли топки и себеуважение бе? Що за малодушни мишоци сте?

    Коментиран от #31

  • 31 кнаус 485

    12 11 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Понеже имам достойнство и себеуважение ти отговоарям за последен път драги госте-в коментарите си не съм писал нищо за Турция или България-просто съм се опитал да разсъждавам..., И СИ МИСЛЯ,ЧЕ ТИ СИ ЕДНА МАЛОДУШНА МИШКА ДРАГИ МШ ОТВОРКО...

    Коментиран от #32

  • 32 Гост

    15 5 Отговор

    До коментар #31 от "кнаус 485":

    Ще завърша, защото очевидно освен, че си неграмотен си и не ти отдава да разсъждаваш. Ето каква неграмотна простотия си написал: "Нe днaм кaквo имa дa ce прoвeрявa,тoвa e cдeлкa нa нaй-гoлeмия прoизвoдитeл нa aвтoмoбили,прeцeвили ca ,чe тaм им e пo-изгoднo дa cтрoят,чe тaм пaзaрa и дocтъпa дo други пaзaри e пo-дoбър,чe имa eвтинa рaбoтнa ръкa,чe държaвaтa им прaви 100%инфрacтруктурa,чe държaвaтa щe cи пoдмeни aвтoпaркa c пacaти и т.нт.,тo aкo EC пoчнe дa прoвeрявa Бългaрия хeптeн щe гo зaкъcaмe..." Вижда се кой е мишка и кой си плюе по държавата и сънародниците си!

    Коментиран от #33

  • 33 кнаус 485

    9 11 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Ти си бил изключително тъпо парче,направо ТЪПАНАР...

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    16 6 Отговор

    До коментар #33 от "кнаус 485":

    Я си еби майката, боклук неграмотен! Рязан кухар!

    Коментиран от #35

  • 35 кнаус 485

    6 11 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Ти си бил изключително тъпо парче,направо ТЪПАНАР...



    Оценка:
    -2 +1
  • 36 ЗАЩО ??

    6 8 Отговор
    Когато Германия инвестира в Саудицка Арабия , Китай , ОАР и др. ЕП е гълъб а за Турция стават орли ,точно за това е Гейевропа .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Mitko prostaski

    10 2 Отговор
    Ми ти какво правиш тук тогава. И защо влизаш в Български сайтове, като мразиш Българите и държавата ни. Аз например не влизам в Турски такива макар, че турците не ги мразя, а има защо, а и вие не сте кой знае какво. И на последно място гледам, че пишеш на български(от някъде си го научил).
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Госあ

    3 0 Отговор
    За швабата чест и правила няма. Историята го показва. Това с печките на ВАГ е голям удар срещу ЕС. Няма какво повече да коментирам.
  • 42 Симо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "кнаус 485":

    Абе келеш колко завода за автомобили има в ИЗМИР? Нито един,а в града живеят около 7 милиона човека. От къде мислиш че ще дойдат квалифицираните кадри? От други области ли? Не, просто ще си ги обучат в движение. Т.е. като нас. Тогава какво им е предимството- никакво. Единствено държавната помощ , която по законите на ЕС е ограничена, а Турция не е член на ЕС и може да лъже смело. Т.е. фолкс вагините отиват там защото ние спазваме ограниченията, които ЕС и Германия са ни наложили. Пак да им вярвате на евро вагоните.
  • 43 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "koпа":

    Изи цезаре. Много си запознат ако има циганин в прокуратурата аз абдикирам от тази държава. Пии си хапчетата и не забрявай да си легнеш рано.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.