Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 20:38 4 797 7

Тръмп към Китай: Това е друга тема!

  • сащ-
  • китай-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • нанси пелоси

Републиканецът обяви, че няма да обвързва въпроса с Байдън с търговската сделка с Пекин

Тръмп към Китай: Това е друга тема! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп каза, че няма да обвързва дългоочакваната търговска сделка с Китай с открито заявеното си желание Пекин да разследва бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, предаде Ройтерс.

"Едното нещо няма нищо общо с другото", заяви Тръмп пред репортери в Белия дом. "Искам да сключа търговска сделка с Китай, но само ако тя е добра за нашата страна", каза той.

По-рано републиканецът Тръмп призова Китай да разследва демократа Байдън, който може да бъде негов съперник на президентските избори в САЩ догодина. По този начин президентът предизвика тревога, че отново приканва за чуждестранна намеса в американските избори, след като миналата седмица публикува стенограма на телефонен разговор, в който иска от украинския президент Володимир Зеленски да разследва Байдън.

Попитан от репортери в Белия дом дали ще сътрудничи на разследването за импийчмънт срещу него, Тръмп отговори: "Не знам, това ще зависи от адвокатите".

Президентът призна, че демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес имат необходимите гласове за започване на официално разследване за импийчмънт.

Според него обаче този ход ще има обратен ефект за Демократическата партия. "Наистина вярвам, че те ще платят огромна цена на изборите", каза той.

По думите му "републиканците са доста единни", но "демократите, за съжаление, имат гласовете".

Тръмп заяви, че Белият дом ще изпрати писмо до председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, с което официално ще възрази срещу разследването. Очаква се в писмото да бъде казано, че служителите на правителството няма да сътрудничат на разследването, защото то е започнато без гласуване в камарата.

Миналата седмица Пелоси обяви, че камарата започва официално разследване, но не поиска съгласието на целия ѝ състав.

Тръмп към Китай: Това е друга тема!

Тръмп отрече искането му към Украйна за разследване на Байдън да е било свързано с размяна на услуги и каза, че не го е направил за политически цели.

"Ние гледаме корупцията, не гледаме политиката", заяви той и добави, че според него е "имало огромна корупция, свързана с Байдън".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    15 5 Отговор
    мачкай, Доне!
  • 2 Бай Шиле

    23 4 Отговор
    Един месец след "демократичния майдан" в Украйна,синът на Джо Байдън даде заявка за концесия на пристанищетата в тази държава.В същия срок след войната,нефтените находища в Ирак станаха концесии на същия човек.Информирайте се и СЛЕД това давайте съвети на Тръмп.Нищо лично.

    Коментиран от #5

  • 3 разума

    24 1 Отговор
    Разбрахме от големите държави, че няма човешки ценности , и не може да има при капитализма. Примери колкото щете: Тръмп не прекрати договора за оръжие с Саудитска арабия заради журналиста който по жесток начин накълцаха на кайма в посолството в Турция.,Европейския съюз одобрява завод на Фолксваген в Турция,да не говорим за визите за поляци, румънци, българи и т.н.наложени от САЩ , а Европа и съюза мълчат и си гледат благинките. Единствено Бойко се прави на мъж и ще установи , че е ...... ама ще е късно. Народа ,тоест ние ще плащаме /вече плащаме/. Май никога не е късно да имигрираме.
  • 4 мислещ

    1 1 Отговор
    на това може да се кажече е личност с дълг към нацията стига да не е преплетена с лични интереси.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шщшшро7

    2 0 Отговор
    бакалски стоки