Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 08:20 2 457 7

САЩ и Черна гора с голямо споразумение

  • сащ-
  • майк помпео-
  • черна гора

Американска доставка за $ 36 млн.

САЩ и Черна гора с голямо споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ и Черна гора договориха споразумение за доставка на тактическо оборудване. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от FOX News.

Държавният секретар е на посещение в Черна гора. Той заяви, че двете страни са близо до подписване на споразумение.

Част от споразумението е доставка на тактически транспортни средства. Помпео заяви, че САЩ подкрепят Черна гора в нейните планове за присъединяване към ЕС.

Той се срещна с черногорския премиер Душко Маркович и с президента Мило Джуканович. Джуканович обяви, че страната му продължава да е надежден партньор на САЩ като член на НАТО.

Вероятно обсъдени са били и опитите за руско влияние в процесите в региона. Черна гора вече обвини руски представители за опит за преврат в страната.

Обсъдено е било и споразумението на Северна Македония с Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    32 14 Отговор
    споразумението на США е разделяй и владей! :(

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 среднощен

    20 9 Отговор
    "..Той се срещна с черногорския премиер Душко Маркович и с президента Мило Джуканович. Джуканович обяви, че страната му продължава да е надежден партньор на САЩ като член на НАТО..."; Колко "надежден"..? Правилната "формула" за политическа стабилност..? "Разделяй и владей" - "нищо ново след Рим.."!!
  • 4 Кой68

    10 11 Отговор
    САЩ да не са член на EU? От това което чета и виждам излиза че ако янките не те "подкрепят" няма как да станеш член на Евросъюза?! То добре, а излиза вярно това което пиша отдавна че EU го създадоха да прокарва политиката на САЩ не на Европа......
  • 5 Borislav Popov

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Така е, но не забравяй, че абсолютно същата тактика я използват и твойте казмуристанци ! Спомни си навремето, как Русия изтегля офицерите си от българските войски като демонстрация против Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Знаели са, че една разделена България ще е по лесна за манипулиране и ще и затова са били против обединението.
  • 6 Шопо

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Личи си чий дирнiк лижеш. На български се пише САЩ. Руснаците пишат США.

    Коментиран от #7

  • 7 faster

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шопо":

    Това е ел ШОШОН ,он не говоритпо болгарскому язьику!