Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 11:20 995 4

Белият дом да предостави документите за украинския казус

  • сащ-
  • конгрес-
  • белия дом

Камарата на представителите със специална призовка за администрацията

Белият дом да предостави документите за украинския казус - 1
Снимка: Shutterstock

Демократите от Камарата на представителите в САЩ издадоха призовка за Белия дом, в която изискват да бъде предоставена цялата документация за Украйна, съобщи Ню Йорк Таймс.

Подобна молба вече беше изпратена до вицепрезидента Майк Пенс. Проучването е във връзка с разследването срещу американския президент Доналд Тръмп.

То започна след появата на разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски. Смята се, че той се е опитал да го притисне, за да получи компромати срещу фаворита за следващ кандидат за президент на демократите Джо Байдън.

Искат се документи, свързани с разговора, блокираните помощи за Украйна и разговорите водени от адвоката на Тръмп – Руди Джулиани. Призован е синът на Байдън – Хънтър. Тръмп е искал доказателства за незаконна дейност, свързана с него.

Смята се, че разговорът между Тръмп и Зеленски е предоставен от представител на разузнаването. То даде начало и на разследването срещу президента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 село

    6 1 Отговор
    Демократите си лаят, кервана си върви....
  • 2 Робот

    3 2 Отговор
    Джамбазки не си признава, прави се на хетеро!
  • 3 Бай хой

    3 0 Отговор
    А нещо конкретно по разследването на байданови? Или си вдигат пушилка за да им прикрият престъпленията. Също като при разследванията срещу шайкато на боко гейрп. Разследват кой е подал сигнала а не конкретното престъпление.
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ОТНЕМЕТЕ НА ЕВРЕИТЕ -СЕМИТИ КОНТРОЛА НАД ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ И ТРИТЕ БАНКИ -КОИТО В КРИЗАТА ВЗЕХА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ И СИ РАЗДАДОХА МИЛИОННИ ПРЕМИИ !!!! ИМЕНАТА ИМ БЯХА ЕВРЕЙСКИ - МАЙЕР И ШМИТ И ГОЛД И ЩАЙНЕР И ..... !!!