Тема: Украйна

7 Октомври, 2019 22:00 8 145 38

Предстои ли инвазия на Русия в Украйна?

  • крим-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • експерт-
  • армия-
  • инвазия-
  • олег жданов

Москва няма ресурсите за мащабна офанзива

Предстои ли инвазия на Русия в Украйна? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украински военен експерт заяви, че Русия няма ресурсите за стартиране на пълномащабна инвазия в Украйна, предаде агенция УНИАН.

Олег Жданов, полковник от запаса, каза, че към този момент вероятността от широкомащабна руска инвазия в Украйна на практика е нулева. По думите му максимумът, който може да направи руската армия в Донбас, е да увеличи броя на обстрелите и огневата мощ.

Жданов разказа пред изданието „Главред“, че Русия няма ресурсите да започне мащабна офанзива. „Два армейски корпуса могат да направят настъпление от 50 километра. Казвам ви го като военен. За да могат корпусите да продължат, трябва да имат поне още два в резерв. За всеки 15 000, трябва да има 30 000 войници в резерв – в бойна готовност. Когато видим такова мащабно струпване по нашите граници, тогава ще знаем, че Русия се готви за война“, каза Жданов.

Военният експерт все пак предупреди, че самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики могат да превземат украински територии, като преначертаят границите. Това би било възможно след едностранното изтегляне на украински войници. Украйна и Русия водят военни действия от 2014 година, когато незаконно беше анексиран Кримският полуостров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    80 10 Отговор
    Безмислено братско избиване за пари и влияние,жалко!!!:(:(:(
  • 2 НАТО ВЕЦ

    101 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Украйна и Русия водят военни действия от 2014 година - Извинявай "автора", но би ли цитирал конкретни битки между Русия и Украйна, че нещо ми се губят.

    Коментиран от #9

  • 3 Шойгу

    112 8 Отговор
    Полковник от запаса, ясно. Да смени водката... Ако Русия реши да прави военна операция, за по-малко от 12 ч ще е в Киев. А 3/4 от т.н. украинска армия ще хвърлят оръжието, защото .... говорят на чист руски език, въпреки напъните на задокеанските им "приятели". Останалите 1/4 са нацита от "Бесния сектор", които ги чака разстрел за тероризъм и геноцид срещу украински граждани.

    Коментиран от #6

  • 4 краси

    2 30 Отговор
    смачкайте ги избийте ги. русия украйна.
  • 5 злобар

    26 18 Отговор
    Вие се благодарете че не Жириновски или подобен на него не е президент на Русия ,а мекотелото Путин и заради това плямпате глупости .
  • 6 НАТО ВЕЦ

    55 5 Отговор

    До коментар #3 от "Шойгу":

    Не бе. Човекът съвсем правилно, внимателно и културно е обяснил, че Русия хал хабер си няма да воюва с Украйна, въпреки голямото лаене за "руската агресия". Даже Украински виц на чист руски има по въпроса.
  • 7 Ал та фанах Атаопънах

    33 0 Отговор
    Страх ме е да не се събудя македонец.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тъпо тролче

    56 2 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    То имаше и такъв виц: "във войната с Русия, Украина е загубила Крим, ...танка, ....самолета, а и е на път да загуби Донецка и Луганска област, а Русия още не е започнала да воюва". ;-)))

    Коментиран от #12

  • 10 daewoo

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ал та фанах Атаопънах":

    заради такива,като теб чета коментарите.браво развселиме,браво.
  • 11 hahaha

    13 3 Отговор
    Ясно, то отдавна беше ясно, че "русофилите" на Козяк давате дежурство по долап, а сега ти каза от кога ви и почва.
  • 12 Меркел

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тъпо тролче":

    Бива го. Хареса ми.
  • 13 Иван

    1 5 Отговор
    Раэбира се че предстои..
  • 14 Пилотът Гошу

    34 2 Отговор
    Опаа, чакай малко. Сега пак ли Русия ще напада? Нали последно украинците щяха да превземат Русия? Но пък разбрах, че Русия няма 30000 войника. Че то ние имаме почти толкова, даже 3/4 са офицери и генерали от нашите.
  • 15 Аман бе

    31 4 Отговор
    Що пишете глупости?! Преди Световното по футбол Путин каза"Един изстрел ако има по време на Световното той ще има пагубно значение за украйската държавност!" И укрите си траяеха като мишки! Точно за една седмица ще фарира вашата Украйна, а след месец ще е поделена между Полша, Унгария , Румъния и Русия> Смешници . Руски макета...
  • 16 мани мани

    2 42 Отговор
    сега да ви напиша истината: президента на украйна тогава не разреши на военните да атакуват и затова стана така да разпокъсат региони, инак такъв лабуть щяха да ядат руските говеда, че щяха да се почувстват кат' през първата световна :) че и втората :) не един път са яли големия украйнско-немски уй! те затова и все си се мразят :) там управия няма! а ако това се случваше до преди 2002г. то със сигурност руснаците щяха да загубят че и територии техни! а за крим нямаше и да си помислят, но путю възобнови мощта им, факт! то веднъж кат' си поел удари, та ходи после се опълчвай :) трябва навреме да се биеш! после нищо - ближеш си раните :) украинците нямат мощ вече! никой не иска да се бие там... бягат масово да бачкат из европата... войниците застрелват командирите си, ако ги пратят на бойното поле! кой ще воюва? евреите с удоволствие ще дадат оръжия, та да задлъжнеят яко тия украински тъпири, ама кой ще воюва и кой после ще изплаща дълговете? крим си е руски! ще го отстъпят точно на 30 февруари! тъпирите украински поне да съумеят да си вземат отцепените райони инак голям зян... там има хиляди мирни граждани, които не напускат домовете си, инак украинската армия за точно 1 ден ще смаже руската съпротива там с мощни бомбени удари и ще е всичко изравнено със земята, ама има цивилни и затова се протака... аз бих ги жертвал понеже за мен е важна територията, ама си имало правила във войната и военните винаги ги спазват :) мойто мислене друго :)

    Коментиран от #21, #36

  • 17 мани мани

    3 34 Отговор
    в тия завзетите региони домбас момбас и другите, се държат украинци като жив щит... живеят си в страх, ходят на работа, даскало, нормалното ежедневие, но не биват допускани да избягат... сега разбирате ли защо тия региони не са смазани с артилерия, самолети и после пехота да гази?! т'ва са хиляди хора! ето затова руските блядчета си разиграват коня и уж са спечелили... кой военен би се осмелил да затрие хиляди невинни хора?! никой! именно така се и печелят войни :) аз бих ги изтрепал всички до един там, понеже си ми трябва територията! под ножа всички, та тогава ще чакам новата порция руски отрепки, които дръзнат да нахлуват в територията ми! само че няма да има такива желаещи! президентът не разреши точно това да се случи и загубиха... инак армията на украйна щеше за 2-3 дни да разреши всичко и да са изтрепани няколко стотин руски главорези - терористи платени руски наемници от чечня и нам къде си... т'ва е истината! к'ви ракети, к'ви самолети?! пехотата е важна! да си плашат гаргите с големите си ракети тия ушавите

    Коментиран от #20, #27, #28

  • 18 Барчо

    27 1 Отговор
    Не ви ли писна от това да пускате тук простотиите на болни мозъци в пагони???? Дали имат или нямат потенциала руснаците да прегазят укрите няма нищо общо с това дали изобщо ще го направят. Защо само наливате масло в огъня на обърканото обществено мнение???
  • 19 Behemoth

    17 3 Отговор
    Ба какви корпуси бе ,Крим го превзеха хиляда зелени човечета....
  • 20 Барчо

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "мани мани":

    Интересно ти е хортуването, но я си направи справка колко е армията на Донбас и Логанск!!! Съотношението е горе долу 60 към 40 в полза на Украйна. Сещаш ли се че това ще е война на почти равностойна армия и изхода не е много ясен. В Донбас доста от жителите са с руски паспорти. Няма толкова ненормален политик, който да даде заповед на армията си да започне преки военни действия с цел завземането на Донбас. Нали си спомняш оня грузинец дето даде заповед на армията да превземе Южна Осетия какво стана. Ядеше си вратовръзката като поплювковец пред камерите. Гледай клипчето, много ме кефи.
  • 21 Барчо

    26 6 Отговор

    До коментар #16 от "мани мани":

    Истината е следната. През 2014 г беше извършен преврат от бандеровска Укрия и правителството свалено с кръв. Крим, Донбас и Логанск решиха, че държавата Украйна вече не съществува и се отцепиха. Когато двама се карат, третия печели.
  • 22 az#ЛибераленКрах

    20 6 Отговор
    Пълна бившоукраинска простотия!

    Е, нали от 2014г. пеят песента, че са жертва на руската агресия, а сега след 5г. се оказва, че Русия още не ги е нападнала!?!?!?!?
  • 23 Гггг

    9 2 Отговор
    По-добре някой да напише за положението на българите в Украйна.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 7373737272

    5 2 Отговор
    Въпроса е грешен, той требва да е по този начин Предстои ли инвазия на Украйна с Русия. Укрите казах, че влизат и метат всичко искам да го вида тва,как ще стане, даже и успех няма да им пожелавам.

    Коментиран от #30

  • 26 peter

    3 1 Отговор
    invazia na m,,, pu,,,.

    Denis4o nau4i bulgurski.
    bul proztak
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 СВД

    3 2 Отговор
    Най великите руснаци са украинци! И така ще бъде, въпреки недоубити бандеровци и порошенки!
  • 30 КонТрол

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "7373737272":

    Всеки може да влезе в Русия, ама как ще излезе е по интересно.

    Коментиран от #34

  • 31 petar svilenov

    4 1 Отговор
    Просто им завъртете газовият кран.Да чакат на ХЪБА.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Презвитер Козма

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "КонТрол":

    Ами как, като монголите след кратък престой от 300 години ;-)
  • 35 ваш Путин

    1 0 Отговор
    тия укрите малко са ми като украински македонци
  • 36 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "мани мани":

    И с тпва мислене при милошевич и хитлер.....
  • 37 Трънка

    0 0 Отговор
    В този сайт пишат хора които хал хабер си нямат от армия и военщина.пишат и мислят че играят игри на компа
    Има много точен коментар на шоигу по нагоре,затова аз мисля същото.прочетете го незнаещи
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: