Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 11:55 1 165 0

Голяма защита за свидетелите срещу Тръмп

  • сащ-
  • свидетели-
  • доналд тръмп

Обсъждат се варианти за опазването на тяхната самоличност

Голяма защита за свидетелите срещу Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

Американски народни представители обмислят възможности за защита на свидетелите по разследването срещу президентът на САЩ Доналд Тръмп, съобщи CNN.

Комисията по разузнаването към Камарата на представителите и адвокатите на разобличителите обсъждат защитата на тяхната самоличност. Все още не е ясно кога те ще говорят пред Комисията.

Разследването се води от Камарата на представителите. То започна след разкритията на бивш служител на разузнавателна агенция.

Той разкри разговори на американския президент с украинския държавен глава Володимир Зеленски. В него Тръмп настоява да започне разследване за злоупотреби, свързани с бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Смята се, че той може да е притискал президента за осигуряването на доказателства.

През миналата седмица се появи втори свидетел, който ще говори по същата тема. На този етап самоличността на двамата служители се пази в тайна, като те ще бъдат изслушани на неназовано място при присъствието на ограничен брой лица.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече настоя да научи имената на свидетелите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА