Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 14:00 1 386 3

Унгария няма да върне Никола Груевски

  • унгария-
  • никола груевски-
  • северна македония

Страната вече е уведомила Северна Македония

Унгария няма да върне Никола Груевски - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария е отправила официално известие към Северна Македония, че не смята да предаде на страната бившия премиер Никола Груевски, съобщи Нова Македония.

Груевски избяга в Унгария след издадена срещу него присъда. В периода си като премиер той имаше добри отношения с унгарския премиер Виктор Орбан.

От македонското министерство на правосъдието обявиха, че са получили подобен отказ още на 5-ти август. За това и последното известие не е било изненадващо за тях.

Груевски е осъден за незаконно закупуване на скъп правителствен автомобил и е заподозрян за организиране на безредиците в македонския парламент преди две години. Той вече официално поиска убежище в Унгария

В Унгария се позовават на закона за международна правна помощ, според която лице, което е получило политическо убежище, не може да бъде екстрадирано. Македонското правителство вече на два пъти искаше Груевски да бъде върнат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поручик Балканец

    12 0 Отговор
    Ето това представлява Виктор Орбан! Хем скри престъпника и българофоба Никола Груевски, хем неговият вестник "Курир", издаван в Македония бълва антибългарска пропаганда!
  • 2 onq s konq

    6 1 Отговор
    Македония не е член на ЕС все още и Унгария използва тоя факт "интензивно".След като стане ОБАЧЕ,Унгария няма да може да си позволява такива Волности защото УНИФИЦИРАНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА ЕС ЩЕ Я ЗАДЪЛЖИ!Не разбирам обаче защо дори и в момента Македония не се обърне към Европейския съд за съдействие относно Екстрадацията на Груевски.
  • 3 Николай

    5 2 Отговор
    Е този нали беше велик македонец бега като плъх и се крие като мишка,минаха времената които лидерите се жертваха за идеите си
Новини по държави: