8 Октомври, 2019 14:24 1 999 9

Иран против акцията на Турция

  • иран-
  • сирия-
  • турция

Страната не одобрява подобни действия в Сирия

Иран против акцията на Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иранското правителство обяви, че е против плановете за военна акция на Турция в Сирия, съобщи ТАСС.

Това се казва в официално изявление на иранското външно министерство. Иранското правителство обяви, че е готово да организира разговори между турското и сирийското правителство за решаване на въпросите в региона.

„Смятаме, че такива действия няма да са особено положителни за безопасността на Турция. Иран е против провеждането на каквито и да било военни действия.

Ние уважаваме суверенитета и територията на Сирия. С преговори можем да намерим добро решение за всички“, се казва в изявлението.

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че всички планове за акцията вече са готови. САЩ вече обявиха, че не подкрепят подобни планове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    13 1 Отговор
    Уж всички са против, ама само на думи, а иначе мълчаливо съгласие от всички.
  • 2 Ердоган

    6 12 Отговор
    Кой пък пита Иран?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пираня

    12 6 Отговор
    Турците си мислят че Сирия им е вътрешният двор, обаче започва 3та световна война. Иран, Хизбула, Израел, Франция,Англия,САЩ Русия всички този път ще участват. Не случайно Асад и Русия си мълчат както всяка война важно е кой се смее накрая. Турция ще сложи на първа линия джихадистите си и ще се види истинското им лице, това ще разгневи САЩ(надявам се).

    Коментиран от #7

  • 6 Ю Кортес

    11 6 Отговор
    Турция се навира между шамарите
  • 7 А ние ще участваме ли

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пираня":

    Или ще чакаме 8 те кенеФки-16?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Може би

    0 1 Отговор
    От статиите и новините за сирийската криза , и интересите от някой националности, си правя извода че доган е станал не официален съюзник на Асад. Кой групировки са в този район, кюрди, ислямисти, сирийските демократични сили и американци. Кой няма власт там, Асад разбира се. Кои са съюзниците на Асад, Русия ,Иран, а всички те са против американското влияние в този регион. Турция в последните години са в много тесни отношения с Русия, защо Путин не блокира действията на Доган в сирия?А за сметка на това го въоражава. Какво ще направи Доган с инвазията в този регион, според мен услуга за услуга за Асад, турция ще разчисти враговете на Асад, а той няма да защити кюрдите, защото са под американско влияние, което е като бомба със закъснител за властта му. За мен това е театър разиграван за запада.