Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 07:52 6 162 63

Сирийските кюрди: Ще се бием!

  • сирия-
  • турция-
  • кюрди-
  • кобане

"Сирийски демократични сили" ще окажат въоръжена съпротива на турските войски, ако опитат да нахлуят в Северна Сирия

Сирийските кюрди: Ще се бием! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кюрдските формирования, влизащи в състава на коалицията "Сирийски демократични сили" (СДС), ще окажат въоръжена съпротива на турските войски, ако опитат да нахлуят в Северна Сирия.

Това заяви пред американския вестник "Ню Йорк таймс" командирът на кюрдите в състава на СДС Мазлум Кобани, цитиран от ТАСС.

"Ще се съпротивляваме", заяви той в отговор на въпрос за реакцията при възможна операция на Анкара. "Воюваме вече седем години и сме готови да продължим да воюваме още толкова", добави Кобани.

По негово мнение с решението си да изтеглят войските си от Северна Сирия, САЩ показват двойственост в политиката си по отношение на сирийските кюрди. "Не трябва да има никаква двойственост", отбеляза Кобани.

Той призова американския народ "да окаже натиск на политиците и военните си, за да бъде прекратена атаката от страна на Турция".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдеее

    12 15 Отговор
    Удриииииии
  • 2 Бачо Киро

    32 16 Отговор
    Ти остави, ми като знам какви сакатми са турчолята и как даваха на юруш с Леопардите и как дрипльовците им запалиха задниците...

    Коментиран от #4

  • 3 Даммммм

    46 4 Отговор
    Демек САЩ пак изльгаха уж сьюзниците си-затова кюрдите говорят за двойственост---но за лицемерите от Вашингтон това е нормална практика....

    Коментиран от #9, #13

  • 4 Ердо

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Зняем знаем, хеле пък ти най добре знаеш бачю лю бачю,

    Коментиран от #6, #7

  • 5 ДДРОнег

    35 24 Отговор
    Така, както са кюрдите сега, така сме били и ние преди 150 год. Затова и им съчувствам и искам да успеят да си направят своя държава !!!
    И ние сме били изоставяни от Русия, след като е идвала тук и после е имало изстъпления от турчулята, те са си същите и горко на тия, които са под тяхно владение !!!
    А отношението на 'мериканците не ме учудва ... за жалост

    Коментиран от #32, #37

  • 6 Бачо Киро

    24 17 Отговор

    До коментар #4 от "Ердо":

    Не те знам ти кво знаеш, аз знам че пет прошляка насраха танковете на турците за нула време и бяха едни оправдания, едно чудо... Може да е от честото биене на главата в земята, не знам... Факт е, че са като индианци с космически кораб.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Бачо Киро

    13 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ердо":

    И за да не ти е много гадно, знай, че и арабите са същите празни кратуни. На тях също им палеха Абрамсите както на вас леопардите в Ал Баб. Просто сте кухи лейки... Мислите си, че като сте с танкове западно производство и сте фанали Аллаха за шлифера... Ма доктрини, ма тактики... Заеби тея глупости, юруш всички тикви в калабалъка и танковете отзад сами... Пък, че 5 чалми ще ви ги пратят при Аллаха, голям праз, нали ви чакат разни девици...

    Коментиран от #17

  • 8 Бот

    15 23 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    5 прошляка така ли маи забравяш 600 тира с оръжие и то последно поколение им даваха това е тяхната земя нормално е трудно да са превземат ти за турция не бери грижи ако трябва да са груби за няколко дена ще изравнят сирия целта не е да убиваш който видиш а да оделиш живилното население от терора който са крие между тях ама то ти си толкоз тъп и ограничен че това няма как да го разбереш между бг и турция има едни 500 години и още 200такаче 700 годони сте далеч от турция.

    Коментиран от #19

  • 9 Borislav Popov

    9 15 Отговор

    До коментар #3 от "Даммммм":

    Демек, тойта Русия ги изостави кюрдите, много преди САЩ макар, че тяхните отношения бяха много по дружествени от колкото сегашните на кюрдите с хамериканците. Тойти русняци не само обърнаха гръб на кюрдите, нр дори и приеха страната на тяхните най големи подтисници и врагове турците ! Тоест не са ги изоставили, а направо им забиха ножа в гърба, продадоха тойти русняци дружбата с кюрдите, за един турски паток и за няколко комплекса С-400. Ко ша прайм ся ?

    Коментиран от #26, #39

  • 10 Калоян

    33 13 Отговор
    Кюрдите били такива-онакива, всякакви, обаче са мъже и войници! Евала!
  • 11 Zzz

    13 13 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    я млъкни бе пишеш глупости и иэмислици
    эатова ли кюрдите иэбягаха эа това ли и америка не можа да ги эащити
    эатова ли никой не може да спре аскера.ако искаш реална информация иди на място да видиш а не тук да пишеш глупости

    Коментиран от #21

  • 12 Стефан

    29 9 Отговор
    Кюрдите нямат нищо общо с турците или с тюркската езикова група. Те говорят диалект на персийския (иранския) език. А това там си е тяхната земя, както България и преди 1878 е била земята на българите!

    Коментиран от #15, #28

  • 13 Турчина

    13 18 Отговор

    До коментар #3 от "Даммммм":

    Американците наистина са лицемери уж са съюзници в НАТО с Турция пък играят с терористи срещу тях. Ганьо да не забравя че благодарение на турците сте в НАТО.

    Коментиран от #14, #16, #44

  • 14 Триацетат

    24 13 Отговор

    До коментар #13 от "Турчина":

    Хората не са терористи! Те воюват за свободата си и са си прави! В държава като Турция, където арестуват всеки, който се осмели да каже, че не всяка пръдня на Ердоган мирише хубаво, хората имат моралното право да воюват за свободата си!

    Коментиран от #24, #27

  • 15 Турчина

    8 16 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан":

    Каква тяхна земя, кюрдите идват със Селчуците там о не са месни. Местни са Арменците и византийците защото са колонизирали Анадола преди тях.

    Коментиран от #18

  • 16 Шопо

    14 10 Отговор

    До коментар #13 от "Турчина":

    Глупости на търкалета, аланкьоолу! Членството в НАТО не е благоволение и алтруизъм. Това е взаимоизгодна сделка, керата! Така че сус и си кюти там!

    Коментиран от #38

  • 17 Ердо

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Ми прати им твоите бе каун, ти глей тиквата на коя страна ша та обърне, скоро и македонец ще та направи, заради гьотверенлика ви, история няма да ви остави, кюрдите вече бягат, само трай и гледай

    Коментиран от #20, #49

  • 18 Шопо

    18 10 Отговор

    До коментар #15 от "Турчина":

    Ми тогава върнете на гърците Константинопол! Чих го дирите там?
  • 19 Бачо Киро

    14 14 Отговор

    До коментар #8 от "Бот":

    Оффф, абе бастуни прости, коментирам ви знанията и акъла на "великия аскер". Аре като даже не знаете за какво става въпрос, да мълчите в коневръза, а? За полуграмотните - битката в Ал Баб и унищожаването на турските Леопарди. Тамън 5 човека дето се казва са ви ги думнали, понеже сте идиоти и сте ги оставили отзад като артилерия, без пехота за отбрана и са ви ги праснали точно както ви праскат вас - изотзад. Колкото до 700 години назад, що не поразпиташ из Одрин дали помнят генерал Вазов... Нямате свестни офицери, бастун, свършиха ви след "преврата".
  • 20 Шопо

    13 9 Отговор

    До коментар #17 от "Ердо":

    Тая плоча вече се изтърка. Слушаме само закани от страна на вашия гьотферен, ама на практика последното, което реално видяхме беше как едни кюрдски момичета гръмнаха два турски танка.

    Коментиран от #61

  • 21 Бачо Киро

    12 10 Отговор

    До коментар #11 от "Zzz":

    Ооо козоеб, ти да не би от там да коментираш? Май даже не си в час за какво става въпрос? Никой не можел да спре аскера хахаха.... Никой никога не е можел да покори кюрдите, ей това е исторически вярно. Аскерът ти няма офицери като хората и освен това реве за ъпгрейди на 2А4, ама немците не са САЩ или Франция и ви показаха среден вече няколко пъти. Няма и да получите, защото върнахте Турция десетилетия назад. Добре кюрдите нямат организирана армия, че да са ви натикали в Босфора.

    Коментиран от #22

  • 22 Триацетат

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    Те и своя икономика си нямат, и военно-промишлен комплекс, ама са се опънали на 82-милионна Турция.
  • 23 Сърп и чук

    13 3 Отговор
    Видяхте ли какво стана по Земята, когато няма СССР?! Откак са се създали, САЩ хвърлят целия свят във войни и така се прехранват, а другите затъват!
  • 24 T34

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Триацетат":

    Pravsi te voyuvat za svobodatasi utre i v drugi den ciganite bratya sişto şte voyuvat za svobodatasi v bulgaristan togaz da vidiş
  • 25 Хасан

    8 3 Отговор
    Терористи дават репортажи в натовска държава и заплашват Натовска държава Турция ?!!!!...това е края на НАТО ...все едно Си Каида да заплашва Запада .
  • 26 Хасан

    8 10 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Тъпанар...това не са кюрди а терористи от ПКК ..марксистко ленинска терористична организация

    Коментиран от #29

  • 27 Хасан

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Триацетат":

    Интересно щом тия райони са освободени от кюрдите и има американска гаранция защо бежанците не искат да се връщат там ????
  • 28 Хасан

    11 11 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан":

    По твойта логика Филипополис Пловдив е създаден от македонците ..сега когато има независима македонска държава би било редно да се върне на Македония
  • 29 Borislav Popov

    10 12 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Тъпанар, това не са терористи, а кюрди сражаващи се за свобода и независимост.

    Коментиран от #30, #31, #34

  • 30 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    А защо демократична Европа не дава независимост на каталонския народ????..или пък Великобритания на ирландците и шотландците??,
  • 31 Хасан

    11 6 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Защо Русия не дава независимост на Чечня ,Татарстан,Абхазия и мн др ??,
  • 32 Пираня

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    Дай им от твоята земя тогава
  • 33 Безкрайни са чудесата на Аллах

    13 10 Отговор
    Аскерът мачка кьопеците в Сирия а вият и квиченето им се носи тук...
  • 34 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Просто Сирия е поредната Югославия ..ще бъде разделена на 3 ..руска ,турска и американска ...турската ..Северна Сирия ще е по границата на Турция и ще има население от 3 милиона плюс 3 милиона бежанци от Турция една Българийка
  • 35 koпа

    15 6 Отговор
    Не Сирийските кюрди а терористите ПКК ,това са терористи признати от
    двуличните краварите и ЕС в това число и България ги е признал за терористи ПКК ,ПКК не е представител на кюрдите в региона ,Турция войва не с кюрдите а с терористите ПКК ,точка.
  • 36 Турчин

    9 5 Отговор
    Кюрдиии сбогооооом, сбогом. Турция ше ви смаже ако не се присъедините към Асад и Русия.
  • 37 45456

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    Какво чакаш иди да помагаш на
    батцетата си терористи но не забравяй вазелина и женските дрехи ще ти потрябват нали знаеш от 500 годишен опит ядоса ли се турчина какво прави

    Коментиран от #47

  • 38 Ели

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Шопо":

    Взаимоизгодна с един печеливш САЩ,
    САЩ нямат приятели, имат интереси, употребяват те и те изхвърлят на бунището на историята..

    Както писа един колега:

    "Сега всеки, който поставя българските интереси над американските е руски шпионин. Всеки, който иска България да е независима държава е агент на Путин. Всеки, който не иска да участваме в американски войни е агент на руснаците. Като ви е срам, че сте българи, гордейте се, че сте натовци!"
  • 39 Пираня

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Не говори глупости трябва да се признават фактите. А те са че кюрдите никога не са биле съюзник на Русия!!!! Когато ИДИЛ владееше границата с Турция от Африн до Рас ал Ян и Турците ги снабдяваха прз същият този Тел Абияд с оръжия и боеприпаси който искат първо да нападнат сега, САЩ каза стига вече и кюрдите започнаха да освобождават границата да прекъснат логистично ИДИЛ от големият си брат. През цялото време Африн е бил напълно самостоятелен без връска със СДФ и САА/Русия. Когато Кюрдите завзеха Манбидж бяха на стъпка да се съединят със Африн и доган пое контрола от ИДИЛ във територията между тях. Така Африн остана изолиран от кюрдите но никога не беше нападнат от САА или беше сююзник с тях. Африн каза ние сме сами искаме мир. Е Ердоган обаче иска кръв и да реже глави и каза аз нападам Африн тогава Русия им каза хора звярът идва не можете да стоите неотрални като статуя на мира трябва да вземете страна, те казаха не ние с Асад никога ние искаме мир. Е после знаем, и още нещо за които са забравили. Близо до Африн се намира Тел рифат те поеха по трудният път към САА е сега познай тел рифат е единственото място с Кюрди къдете те са на сигурно място.

    Коментиран от #42

  • 40 Свинявай

    5 5 Отговор
    Османци те да внимават ама много да внимават, че се не знае гордият и непримирим Кюрдски боец може им и запали задниците като ония леопарди...
  • 41 Кюрд

    4 6 Отговор
    Да живее КЮРДИСТАН. ИМАМЕ МНОГО ПОДКРЕПА. ДА ЖИВЕЕ ПКК
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Fuck

    5 3 Отговор
    Кюрдите може да са прави за някои неща но не са прави да избиват невинни хора с бомби и камикадзета по градовете
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Fuck

    4 2 Отговор
    Кюрдите не се защитават честно те се държат и действат като терористи
  • 46 Fuck

    3 3 Отговор
    Кюрдите може да са прави за някои неща но не са прави да избиват невинни хора с бомби и камикадзета по градовете.Кюрдите не се защитават честно те се държат и действат като терористи
  • 47 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "45456":

    ХАХАХАХАА...помним, помним как бързо си сменяше името когато бе ядосан турчака и как се бе впрегнал в магарешката количка по време на Екскурзията, докато турските митничари клатеха жена му и дъщеря му в стаите за обиск на Капъкуле...помним, помним...ееиий нямате свършане това гяурите бе...
  • 48 Патриот

    4 3 Отговор
    Аз пък искам кюрдите да идват да живеят в България тогава ще е супер!

    Коментиран от #50

  • 49 Той Ердоган и на червения площад щеше до

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ердо":

    Той Ердоган до седем дни и на червения плащатат щеше да бъде ама нещо не тръгна въобще не тръгна май и към балканите няма да тръгне а пък ако нападне сирия целия арабски свят ще му се изсипе на главата недай си боже от това нападение да се завърнат и ислямска държава тогава със руссия ще станат врагове веднага
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Yavuz

    3 1 Отговор
    След две брилянтни операции на ТУРСКАТА АРМИЯ на американците им стана ясно че е по добре да са с ТУРЦИТЕ. Местното население включително и кюрдите гледат на Турция като на освободители. Отделно около 80 хиляди добре обучени и въоръжени сирийци сред които има и кюрди ще поемат контрола. САЩ освен оръжия и терористи нищо друго не докара в района. Болниците които построи и оборудва Турция там са по добри от нашите в България.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ердо

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Шопо":

    То и по вашите ще гърмим, ама де ги тия тснкове
  • 62 Васил Левски

    0 1 Отговор
    За да оцелеем като бяла държава, не трябва да приемаме имиграция от чужди раси. Особено примитивната негърска раса.
  • 63 Курчо

    1 0 Отговор
    Вие уважаеми читатели на Факти знаете ли че в Германия мъжете пикаят седнали в тоалетната
    Аз работя в фирма за мебели и всеки ден влизам в различни домакинства до сега бях виждал стикери да не се пикае прав но днеска ме помолиха седнал да пикая че затова в Европа имат нужда от мъже за да се научат ЧЕ МЪЖЕТЕ ПРАВИ пикаят в тоалетната що се отнася до заглавието на темата Те кюрдите за Африн щяха да се бият но се скриха като плъхове
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания