Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 08:15 1 178 1

Белият дом: Няма да сътрудничим срещу Тръмп

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Общественото мнение в САЩ е разделено по въпроса за импийчмънт срещу президента

Белият дом: Няма да сътрудничим срещу Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом съобщи, че няма да сътрудничи на разследването за импийчмънт в Камарата на представителите на САЩ, предадоха агенциите.

В писмо до ръководството на демократите в камарата американското президентство определи разследването като "нелегитимно от конституционна гледна точка" и обвини демократите, че участват в "политически театър".

Белият дом също така ги призовава да се откажат от това разследване и изразява становище, че то представлява опит за подмяна на резултата от изборите през 2016 г., на които победи президентът Доналд Тръмп.

Според американското президентство конгресмените нарушават в рамките на разследването правото на Тръмп на справедлив процес, включително правото да се призовават свидетели и да се подлагат фактите на кръстосана проверка.

"При тези обстоятелства президентът Тръмп и правителството му не могат да участват във вашето движено от политическа партизанщина противоконституционно разследване", каза Белият дом.

Миналия месец демократите в Камарата на представителите започнаха разследване заради обвинения, че Тръмп е използвал правомощията си, за да накара Украйна да открие очернящи факти за вътрешнополитическия му противник Джо Байдън и да подпомогне кампанията му за преизбиране.

Общественото мнение в САЩ е разделено поравно по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    1 0 Отговор
    Мноооо ясно