Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 08:45 2 701 8

Доналд Тръмп живее във "въображаем свят"

  • доналд тръмп-
  • джефри сакс-
  • китай

Джефри Сакс призова Световната търговска организация да спаси международната търговска система от преднамерените атаки на САЩ

Доналд Тръмп живее във "въображаем свят" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Известният американски икономист Джефри Сакс призова Световната търговска организация (СТО) да спаси международната търговска система от преднамерените атаки на САЩ, целящи да изолират Китай, предаде Франс прес.

Той заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп живее във "въображаем свят".

"Търговската система в момента е под натиск поради една основна причина и тя е свързана със страната ми - САЩ", каза Сакс на откриването на Обществения форум на СТО в Женева.

"Проблемът е, че най-голямата световна икономика стана много нестабилна. Това не е проблем на световната търговска система, това е проблем на една голяма страна и основният ѝ проблем е свързан с психологическото предизвикателство, което издигането на Китай поставя пред американската психика, особено пред външната политика", заяви той пред близо хиляда души, сред които и много дипломати.

"Свидетели сме на преднамерен опит да се разруши търговската система, мотивиран от илюзиите на американската външна политика", отбеляза Сакс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    26 2 Отговор
    То цялати им дьржава живее в някакьв измислен свят-та Дони ли да го мислим...
  • 2 Бачо Киро

    18 2 Отговор
    То да беше само той... Всичко от зам. кмет нагоре живее във въображаем свят... Хеле пък лидерчетата...

    Коментиран от #4

  • 3 Шляхтиц

    21 5 Отговор
    По мое най-скромно мнение Доналд Тръмп не се отличава с особено висок коефициент на интелигентност. Така ли не са му известни народни мъдрости като: Който зло търси, зло намира, Който нож вади, от нож умира, Не пожелавай зло на ближния си, злото теб ще сполети и т.н. и т.н. и т.н.............
  • 4 Поправка

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    В България дори от редови юристконслут в някоя община (даже са се навъдили по много в общините), всичко на горе живее във въображаем свят, дето си мислят че вършат супер много работа и колегите им трябва да ги чакат и да им правят евала, а гражданите направо работят за тях.
  • 5 No Exit from Brexit

    13 4 Отговор
    Джефри Сакс?! Не беше ли онзи финансов корифей който докара шоковата терапия и масовата приватизация върху нашите глави през далечната 1990та. Костов, ФД, Господин 10 процента ... планът Ранът? Е такъв слуга на банките да плюе Тръмп е най-силното доказателство че Тръмп е прав.
  • 6 onq s konq

    3 10 Отговор
    Дони лети в облаците на въображаем свят но ще се приземи принудително след импийчмънт
  • 7 Петър

    4 1 Отговор
    Нека видим не само против, а и за.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: