Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 10:17 2 871 4

190 милиона евро подарък от съдбата

  • лотария-
  • джакпот-
  • евромилиони

Британец спечели джакпота от лотарията "Евромилиони"

190 милиона евро подарък от съдбата - 1
Снимка: Shutterstock

Британец спечели джакпота от лотарията "Евромилиони", който достигна 190 милиона евро - най-голямата възможна печалба в тази игра, съобщава Франс прес.

Това е четвъртият случай в историята на "Евромилиони", в който се уцелва "тавана" на печалбата, определен през 2012 година. За този праг се съгласиха лотариите на деветте страни участнички в "Евромилиони" - Франция, Великобритания, Испания, Португалия, Белгия, Ирландия, Австрия, Швейцария и Люксембург.

Предишните максимални джакпоти в тази лотария паднаха на 10 август 2012 година във Великобритания, на 24 октомври 2014 година в Португалия и на 6 октомври 2017 година в Испания.

Уцелената в последния тираж сума тръгна от първоначален джакпот от 17 милиона, разигран на 23 юли.

Той устоя до 24 септември, когато сумата набъбна на 190 милиона евро, след като не беше уцелен в продължение на четири тиража.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    10 0 Отговор
    Бравос
  • 2 грюадсфс

    1 9 Отговор
    ЛЪЖА, джакпота не е спечелен и още си е 190 млн
  • 3 Feik

    3 0 Отговор
    Джакпота на новия тираж отново е 17мил.
  • 4 незнайко

    2 1 Отговор
    Снимка и репортаж с печелившия кога да очакваме ???
Новини по държави: