Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 08:21 1 174 7

Подпалиха еврейски център в Бруклин

  • евреи-
  • бруклин-
  • сащ-
  • център-
  • палеж-
  • германия

Инцидент в Ню Йорк

Подпалиха еврейски център в Бруклин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Неизвестен нападател подпали еврейски център в Бруклин, Ню Йорк, през втория ден на Йом Кипур - еврейски празник, който завърши в сряда, предаде Нова телевизия.

Палежът е бил предизвикан от подхвърлена раница, която след това са поставили на предните стъпала на центъра около обяд в сряда. Повикана е била пожарна, която е угасила огъня. Това не е първият случай, когато еврейско читалище в Бруклин е жертва на палежи: през ноември 2018 г. са подпалени седем еврейски синагоги и еврейски училища, а през 1993 г. „подозрителен“ огън напълно унищожи синагога в Бруклин.

Полицията в Ню Йорк призна, че са мобилизирани патрули около синагоги преди еврейския празник. Атаката срещу еврейския център идва, след като германец уби двама души при стрелба в град Хале. В сряда тежко въоръжен мъж извърши атентат с бомба и пистолет срещу синагогата в Хале.

Йом Кипур е най-светлият ден в годината в еврейския религиозен календар. Евреите традиционно спазват този свят ден с пости и интензивна молитва, като често прекарват по-голямата част от деня в синагога. Поради спецификата на еврейския религиозен календар, точната дата варира всяка година. През 2019 г. празникът се отбелязва на 8 и 9 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    13 2 Отговор
    Не са неизвестни . Това са хората създали атаките срещу световния търговски център и разпалващи войни по света . А Мосад и ЦРУ са им маша .
  • 2 Започнаха еврейските провокации

    11 3 Отговор
    Такива масови антиеврейски акции са възможни само за мосад
  • 3 1234

    17 2 Отговор
    Това не е инцидент, а закономерност. Юдеите обърнаха света последните 70 г с краката нагоре, сега е техен ред. Богоппмазаните ще бъдат Богосмазани. Ще ги гонят и трепят пак по цял свят. Вината си е тяхна да не си мислят че са специални или по хитри. Просто са по нагли лицемерни и алчни. Мислят си че Хитлер им е виновен, ами сега правят същото но в световен мащаб
  • 4 Давид

    9 1 Отговор
    Такива новини се пускат в цял свят да създават отношение към обикновенни хора но да сондират мнение за анализ как да действат според настроението на хората международните конгломерати , банки и оръжейни фирми собственост на така наречените ционисти . Те не са евреи а богати хора с дефекти , като педофилия и куп други болести борещи се за контрол над света . Измамата евреи я създадоха тези хора и сега избиват мирни граждани и създават омраза и разделение в света за лична изгода .

    Коментиран от #6

  • 5 Нов модел WV-резак.

    4 0 Отговор
    Гори гори огънче.
  • 6 балък

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Преди години без да съм чувал и виждал евреи се наложи да имам отношения с тях.Отвращението беше пълно!!Така,че или се изказваш неподготвен,или изпълняваш поръчка!
  • 7 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ДЪРЖАВНИЯТ РЕЗЕРВ НА САЩ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕИ -СЕМИТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!