Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 23:02 2 712 6

Туристите в Гърция харчат повече

  • гърция-
  • туристи-
  • плаж

Техният среден престой е намалял

Туристите в Гърция харчат повече - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Туристите прекарват по-малко време, но харчат повече средства в Гърция. Това показва анализ на Инсититута на гръцката конфедерация по туризъм, цитиран от Катимерини.

Туризмът е зависим от пет пазара. За периода между 2016 и 2018 г. времето, което туристите прекарват в страната се е понижило с 1.8%. Разходите на туристите обаче са се повишили с 1.1%. Те достигат средно 519.6 евро.

Дневните разходи достигат до 69 евро. Гръцкият туризъм отчита 21% скок на пристиганията и увеличение на нощувките с 19%.

Страната е зависима от пазарите в САЩ, Франция, Германия, Великобритания и Италия, които представляват 40% от приходите и 50% от пристигащите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    13 1 Отговор
    А по черноморието как е другарЕ.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Туриста с хладилната чанта

    21 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дневните разходи достигат до 69 евро..Това включва-нощувка, храна, транспорт, шезлонг, чадър и др. дребни разходи....А у нас само чадър -70лв и мин вода-11лв/литър-около 40 еврака ( изобщо не слагам в сметката прясно замразената 5 годишна цаца, пилетата, пардон-врабците на грил или триседмичните карнаци от премлени кюфтета ) Нищо чудно че българина се изнася посока Гърция и Турция ( да блсгодарим на господ че са ни съседи), а родните мутри бият капаците.....Хак да им е...
  • 4 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Буко Баламата":

    Ами добре е ...гледам, почнаха да падат цените...на фалиралите хотели и тенденцията е устойчива с този министър и още по-глупавите хотелиерчета.И един интересен факт-туризмът е единствения бранш с над 250 браншови организации..да си умре човек от гъдел.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емрах Демир

    2 0 Отговор
    По-малко работа, повече доходи. Хубава работа за гърците. Точно обратното от Турция. Там много работа, ниски доходи. Благодарение на Ердоган..
Новини по държави: