Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Октомври, 2019 20:00 3 403 8

Зеленски vs. Путин - може би по-късно!

  • крим-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Засега не се планира среща между президентите на Украйна и Русия

Зеленски vs. Путин - може би по-късно! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът в Донбас може да се обсъжда в два формата - на заседание на "нормандската четворка" и на лична среща между него и руския държавен глава Владимир Путин, каквато обаче засега не се планира, предаде ТАСС.

Лидерът на Украйна говори на маратонска пресконференция, за която са акредитирани близо 300 журналисти. Според президентския офис проявата, излъчвана от основните телевизии в страната, ще трае 10 часа.

"Трябва да се гледаме в очите, да видим кой какво иска и какви реални стъпки, кога и как можем да приключим войната. Ние имаме голямо желание. Ако имате и вие - хайде да правим срещи", каза Зеленски.

"За мен "нормандският формат" е възможност да се обсъди въпросът за връщане на Крим, защото сега няма място, където да се обсъжда този въпрос, освен нашите западни партньори", посочи той.
Зеленски призна, че без раздалечаване на силите в Донбас няма да може да се състои среща на "нормандската четворка". "Сега това зависи и от нашата страна", отбеляза той.

Зеленски vs. Путин - може би по-късно!

По думите на Зеленски бившият президент на Украйна Петро Порошенко "и чрез медиите си, и чрез своите действия донякъде подтиква хората" в страната се да организира бунт срещу предвиденото раздалечаване на силите на Киев и на сепаратистите в района на селата Золотое и Петровское.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    31 2 Отговор
    Зеленски не е узрял за среща с Путин!
  • 2 гост

    29 3 Отговор
    Интересен би бил втория формат с личната среща.. Г-н Путин,може ли да ни върнете Донбас ? НЕ ... - Съжалявам за неуместния въпрос ,просто исках само да ви питам !!!
  • 3 Зрител

    24 2 Отговор
    Президент - комик , а електорат с прихиатрична дигноза ...Ще го ядат неумит още поне половин век ... ние сме им пример !
  • 4 Мото Гуци

    21 0 Отговор
    Тоя папагал се опитва да наподобява Императора ли ? "Маратонска" пресконференция и 300 журналисти ??? Че кой го интересува тая марионетка ?? Какви жизненоважни въпроси от световен мащаб може да решава? Той проблемите на собствената си държава не може да реши.
  • 5 criminal

    12 0 Отговор
    Тоя Зеленски нали щеше на червения площад да ходи...........хахахаха мишок......
  • 6 Никой

    3 0 Отговор
    Тоя мишок май също пробва игрички , със съгласието на западните партньори . Крим.... Ами те хората там искаха да излязат от Украйна. Както и разделиха Югославия. Мисля че конфликта в Домбас ще си остане за сметка на населението там
  • 7 Читател

    0 0 Отговор
    Не гледане в очакваха гласувалите 73 процента за Зеленски, а реални дела. А получиха продължение на предишната омразна на народа власт. Аваков остана министър на вътрешните работи. А пък новият премиер ходи на концерти на нацистката група,, Секира Перуна".

    Коментиран от #8

  • 8 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Читател":

    Не гледане в очите очакваха...
Новини по държави: