11 Октомври, 2019 15:02 1 376 0

Туск: Споразумение е възможно

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Той очаква предложение от Великобритания

Туск: Споразумение е възможно - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че се надява да се стигне до споразумение с Великобритания, съобщи РИА Новости.

Той заяви, че очаква нови предложения от страната. Очаква се те да бъдат предадени по време срещата на върха на ЕС през следващата седмица.

Според Туск все още е възможно да бъде постигнато споразумение. Важно е обаче Великобритания да покаже желания за постигане на договореност.

„Великобритания не е представила реалистични предложения. Вече разговарях с британския премиер Борис Джонсън и му казаха, че споразумение ще е трудно постижимо, ако те не ни предоставят своите предложения.

Премиерът на Ирландия вече ми каза, че споразумение е възможно. Истината е, че няма гаранции за успех“, заяви Туск.

Въпросът за граничния контрол е основен за постигането на споразумение. Вече има съобщения за споразумение между Великобритания и Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА