Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Октомври, 2019 15:35 1 655 2

ЕС вижда напредък за Украйна

  • ес-
  • русия-
  • украйна

Има добри новини за Минското споразумение

ЕС вижда напредък за Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС смята, че има напредък по спазването на Минското споразумение. Това заяви унгарският министър на външните работи Вадим Пристайко, цитиран от ТАСС.

Той говори преди срещата на върха на ЕС. В момента европейските представители очакват оценката на Украйна.

„Мисля, че има известен прогрес. Ние сме въодушевени от това. Размяната на затворници и приемането на предложенията на германския президент Франк – Валтер Щайнамайер са положителни новини. Има напредък, но искаме да чуем оценката на украинското правителство“, заяви Пристайко.

Според него страните от Нормандската четворка ще информират Европейския съвет за прилагането на минските споразумения. Очаква се европейските външни министри да обсъдят реформите в Украйна с украинския си колега. Това може да доведе до среща в Нормандския формат в скоро време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    🇺🇦💨🍜
Новини по държави: