Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 18:53 5 995 14

Путин предупреди: Пазете пленените джихадисти

  • владимир путин-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • общност на независимите държави

По данни на руското военно разузнаване става дума за хиляди бойци от "Ислямска държава" в Североизточна Сирия

Путин предупреди: Пазете пленените джихадисти - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че бойците на "Ислямска държава", държани в плен от кюрдските сили в Североизточна Сирия, може да избягат вследствие на турската военна операция в региона, предаде Ройтерс.

В изявление пред срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД) в Ашхабад Путин каза, че заради навлизането на турската армия в региона кюрдите изоставят лагерите със задържаните джихадисти, които "просто могат да се разбягат". "Не съм сигурен дали турската армия ще може - и колко бързо - да вземе това под контрол", каза той.

Путин добави, че по данни на руското военно разузнаване става дума за "стотици и хиляди" бойци от ИД, което е "реална заплаха" не само за Сирия, но и за Иран и други държави.

Руският държавен глава изрази също съмнение, че сирийската правителствена армия ще съумее бързо да установи контрол върху центровете за задържане на джихадисти. Той прикани страните от ОНД да мобилизират разузнавателните си ресурси за отразяване на тази заплаха.

В речта си пред форума Владимир Путин се спря и на темата за ракетите за среден и малък обсег.

Путин предупреди: Пазете пленените джихадисти

По думите му САЩ "преднамерено не отговарят" на предложението на Русия такива ракети да не бъдат разполагани по света. А съюзниците на Вашингтон не могат и нищо да отговарят без тях, защото по този въпрос "техният суверенитет е силно ограничен" и те нямат "собствено мнение", добави стопанинът на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    4 27 Отговор
    Напротив, трябва да ги освободят, иначе догодина няма да има с кого да воюват.
  • 2 Пилотът Гошу

    16 4 Отговор
    Че една от целите нали е тази. Съвсем случайно и ИДИЛ се размърда заедно с турците...
  • 3 Кюрдин

    13 1 Отговор
    Е ся че ги пуснем, пък тогаз да видим как ще се оправяте.А, не нема ги пускаме товарим ги с мониции. За какво сме ги хранили толкоз време - малко да поработят.
  • 4 ****

    27 1 Отговор
    Кюрдите да не хрантутят тези фанатици,ами да влизат с автоматите,и на ред,това е решението.Тези и без това са се запътили към девиците,а този с автомата е най краткият.

    Коментиран от #6

  • 5 Borislav Popov

    13 4 Отговор
    Оставете сега джихадистите,каня ви в Неделя на сватба !Ще се женя за Афганистанец със 32 см маркуч ....

    Коментиран от #11

  • 6 Аааа, много е лесно така

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Давай да унищожим доказателствата....аскерът ще ги поразпита къде хуманно къде не за да разбере кой ги е финансирал, как ги е финансирал и т.н. Всичко ще излезе на яве. Затова Западът много се притеснявах за брадатите, защото ще лъсне кой стои зад тях

    Коментиран от #12

  • 7 Ей Европа, осъзнай се...

    8 4 Отговор
    Няма абсолютно никаква разлика дали терористите носят кюрдски или идилски униформи...
  • 8 Руски педераст

    1 12 Отговор
    не те ли е срам да си съучастник в международно престъпление. Бързо си продаде ситния задник на рязания турски ...... марш

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Руски педераст":

    ....... и аз искам на рязаният турски марш !!!
  • 10 10 000

    5 1 Отговор
    Над 10 000 са от Европа джихадисти които никой не иска в страната си!Законът за терористична дейност в чужбина е слаб и западните политици отлагат решението си!Премиерът и карак-ов ще ги пуснат през оградата!Няма да дадат заповед за стрелба!Което е покана!Ще го отнесът хорицата смачкани от политическото безхаберие и подлост!Нови жертви и манифестации от сорта "Нас не ни е страх"!!

    Коментиран от #13

  • 11 Жоро

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Колко цола е маркуча
  • 12 гостенче

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аааа, много е лесно така":

    Е, и какво да ги разпитва аскера като е вътре в играта...малко ли доказателства излязоха за съучастието на Турция в играта...колко канала бяха разкрити за прехвърляне на джихадисти през Истанбул....а лагерите за подготовка до гръцката граница,търговията с петрол м/ду сина на Ердоган и ИДИЛ...дори и в този момент Шанлъурфа и Газиантеп са пълни с брадати джихадисти а в болниците там се лекуват брадати бойци на ССА и Джабхат ат Нусра...
  • 13 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "10 000":

    Премиерът приказва политически приказки.Според закона при нелегално преминаване на държавна граница и неподчинение на граничар се стреля.Попитайте мексиканците.Какво толкова го е страх Борисов?При Обама,Тръмп и всички други при определени от закона обстоятелства СЕ СТРЕЛЯ.С това изказване Борисов прилича на Меркел:кани ги.
  • 14 чалма тв

    2 0 Отговор
    какъв плен, що за глупави игри, куршум и в реката, както те правиха с тях,нож и клъц за тези свине...